Θεσσαλονίκη-“Η αγορά δεν πήγε καλά”

Θεσσαλονίκη-“Η αγορά δεν πήγε καλά”

Η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος άρχισε και, χθες, τα καταστήματα είχαν τη δυνατότητα να ανοίξουν. Το αποτέλεσμα, όμως, στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τους εμπόρους, δεν ήταν ικανοποιητικό.

Όπως αναφέρει στο ThessToday ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης, λίγοι ήταν εκείνοι που είδαν κόσμο στα μαγαζιά τους.

“Από αυτά που είδαμε και από τις μαρτυρίες των μελών μας, διαπιστώσαμε ότι η αγορά γενικά δεν πήγε καλά. Το κέντρο της πόλης είχε κόσμο και δούλεψε. Από τις 6.500 επιχειρήσεις δούλεψαν ικανοποιητικά οι 200. Όμως, όταν μιλάμε για αγορά, είμαστε υποχρεωμένοι να μιλάμε για όλους. Η αγορά δεν είναι μόνο ένα κομμάτι της Τσιμισκή”, αναφέρει χαρακτηριστικά και συνεχίζει: “Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, τα περισσότερα καταστήματα ήταν ανοικτά. Τα περιφερειακά καταστήματα, τα περισσότερα ήταν κλειστά και δικαιώθηκαν, όσοι δεν άνοιξαν”.

Ο κ. Φιλιππίδης τοποθετήθηκε και για την ένταση που δημιουργήθηκε έξω από πολυκατάστημα ανάμεσα σε διαδηλωτή που συμμετείχε σε διαμαρτυρία ενάντια στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων και καταναλωτή που ήθελε να μπει για να ψωνίσει, με αποτέλεσμα την επέμβαση των ΜΑΤ.

“Ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό, δεν ήμουν παρών, γνωρίζω για το συμβάν από αυτά που πληροφορήθηκα από τα μέσα ενημέρωσης και τους συναδέλφους μου. Πάγια θέση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης είναι ότι καταδικάζουμε τη βία, απ’ όπου κι αν προέρχεται.

Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα των διαδηλωτών να διαμαρτυρηθούν, χωρίς, όμως, να ενοχλήσουν ούτε τους καταναλωτές ούτε τις επιχειρήσεις. Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει, με την προϋπόθεση ότι δεν ενοχλεί τους υπόλοιπους, αυτή είναι βασική αρχή της δημοκρατίας”, ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Πηγή: thesstoday.gr

Διαβάστε επίσης:

ΒΙΝΤΕΟ-Επεισόδιο με διαδηλωτή και καταναλωτή στη Θεσσαλονίκη

ΒΙΝΤΕΟ-ΜΑΤ απώθησαν διαδηλωτές έξω από εμπορικό κατάστημα

ΒΙΝΤΕΟ-Διαδήλωση για τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πάτρα για τα ανοικτά καταστήματα

Διχασμένοι οι έμποροι στα Χανιά

Κλειστά τα περισσότερα καταστήματα στην Πρέβεζα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ