Θεσσαλονίκη: Φόβοι στην ΕΛ.ΑΣ. για νέο πόλεμο συμμοριών – Τι «δείχνουν» τα χτυπήματα

Έντονη ανησυχία για το ξέσπασμα πιθανού νέου πολέμου συμμοριών επικρατεί στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ, η οποία κινείται πλέον σε αχαρτογράφητα ύδατα μετά τις δύο ένοπλες συμπλοκές που σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη.

Τελευταία θύματα αυτού του ακήρυχτου πολέμου είναι ένας 23χρονος σεσημασμένος με καταγωγή από τη Γεωργία, ο οποίος πυροβολήθηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το βράδυ της Δευτέρας, ενώ έπειτα από δύο εικοσιτετράωρα άγνωστοι άνοιξαν πυρ κατά ενός άνδρα, περίπου 30 ετών, στην περιοχή της Νεάπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, ThessToday.gr τα δύο αυτά περιστατικά προς το παρόν δεν είναι δυνατόν να «συνδεθούν» από την Ελληνική Αστυνομία, ωστόσο κάθε ενδεχόμενο παραμένει ανοικτό.

Πάντως, ο τρόπος που ενήργησαν οι δράστες προκαλεί ανησυχία γιατί παραπέμπει σε επαγγελματίες. Το στοιχείο μάλιστα που ενισχύει την εκτίμηση αυτή εστιάζεται στο γεγονός ότι ιδιαίτερα στη δεύτερη περίπτωση, οι δράστες φρόντισαν και συνέλεξαν τους κάλυκες μετά την αιματηρή συμπλοκή, προφανώς για να μην επιτρέψουν στην αστυνομία να ταυτοποιήσει τα όπλα με παλαιότερα χτυπήματα.

Καλά ενημερωμένες πηγές εξηγούν στο ThessToday.gr ότι κανένα από τα θύματα δεν είναι σε θέση -προς το παρόν τουλάχιστον- να καταθέσει ώστε οι άνδρες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής (ΤΕΖ) να βρουν την άκρη του νήματος και να εξιχνιάσουν τα περιστατικά, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες προβληματίζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αλλάζει το σκηνικό με την κυριαρχία συμμοριών στη Θεσσαλονίκη. Γιατί αυτό μπορεί να σημαίνει πιθανές νέες συμπλοκές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Ελληνική Αστυνομία επικρατεί αναστάτωση για το αν τα χτυπήματα αυτά σχετίζονται άμεσα με την αναδιανομή των ζωνών ελέγχου των κυκλωμάτων εκβιαστών, αλλά με παλαιότερους ανοιχτούς λογαριασμούς και παιχνίδια εξουσίας και εντυπώσεων ανάμεσα σε ισχυρότερες συμμορίες της νύχτας.

Το μόνο σίγουρο σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι ότι η κατάθεση του Γεωργιανού θεωρείται ως «κλειδί» για την εξιχνίαση των αιματηρών συμπλοκών, καθώς αμέσως μετά αναμένεται να ξεκινήσουν επιχειρήσεις για να επανέλθει το αίσθημα ασφαλείας στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης.

Ο «πονοκέφαλος» για τους αξιωματούχους της ΕΛΑΣ εντείνεται από το γεγονός ότι σε παλαιότερα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών με συμμορίες ήταν ενημερωμένοι για τους πρωταγωνιστές, σε αντίθεση με τα σημερινά περιστατικά που κυριολεκτικά τα ξεψαχνίζουν από το μηδέν.

Γι’ αυτόν τον λόγο, οι άνδρες του ΤΕΖ με ταχύτατους ρυθμούς συλλέγουν στοιχεία και κυρίως βίντεο από κάμερες ασφαλείας, ώστε τουλάχιστον σε πρώτο στάδιο να ταυτοποιηθούν οι δράστες και να ξεκινήσει η εκκαθάριση με στοχευμένες δράσεις.

Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα της δεύτερης επίθεσης

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο άνδρας που πυροβολήθηκε με πιστόλι στην περιοχή της Νεάπολης υπεβλήθη σε επέμβαση στο «Παπαγεωργίου» και έως τώρα νοσηλεύεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση στην Εντατική του νοσοκομείου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι φέρει πολύ μεγάλο τραύμα στον θώρακα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ