Θεσσαλονίκη: Φοιτήτρια βρήκε κάμερα στην κρεβατοκάμαρα σπιτιού που νοίκιασε – «Θεωρώ ότι κατέγραφε προσωπικές μου στιγμές»

Στις δικαστικές αίθουσες θα λυθεί η αντιδικία μεταξύ μίας φοιτήτριας και του ιδιοκτήτη του σπιτιού, που νοίκιαζε στη Θεσσαλονίκη. Η νεαρή φοιτήτρια με καταγωγή από την Πτολεμαΐδα καταγγέλλει ότι στην κρεβατοκάμαρα του διαμερίσματος που νοίκιασε υπήρχε κάμερα, εκφράζοντας τον φόβο ότι ο ιδιοκτήτης την παρακολουθούσε και κατέγραφε τις προσωπικές της στιγμές.

Σύμφωνα με την εκπομπή Live News, η κάμερα ήταν τοποθετημένη απέναντι από το κρεβάτι που υπήρχε στο επιπλωμένο διαμέρισμα του 7ου ορόφου. Όταν η 18χρονη ρώτησε τον ιδιοκτήτη τι είναι αυτή η άσπρη συσκευή, εκείνος, σύμφωνα με την ίδια, της απάντησε πως πρόκειται για ένα σύστημα συναγερμού και ότι είναι εκτός λειτουργίας. Όσο περνούσαν οι ημέρες στο νέο της διαμέρισμα, όμως, ένιωθε πως κάτι περίεργο συμβαίνει.

«Τις πρώτες μέρες διαπίστωσα ότι αναβόσβηνε ένας λαμπτήρας στη συσκευή και κάπως έτσι μου δημιουργήθηκαν υποψίες. Κάλεσα τον θείο μου να δει τη συσκευή και διαπίστωσε ότι πρόκειται για κάμερα που ήταν συνδεδεμένη με καλώδιο. Ψάξαμε το ζήτημα παραπάνω και βρήκαμε πως η κάμερα εκπέμπει σήμα κανονικά. Θεωρώ ότι με παρακολουθούσε και με κατέγραφε σε προσωπικές μου στιγμές», ανέφερε η φοιτήτρια.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, επικοινώνησε άμεσα με τον ιδιοκτήτη φανερά αναστατωμένη. Εκείνος της απάντησε πως είναι αδύνατη η καταγραφή μέσω της συγκεκριμένης κάμερας.

Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου δίνει την δική του εκδοχή. «Η κάμερα είχε τοποθετηθεί στο διαμέρισμα μετά από δική μου παραγγελία σε ηλεκτρολόγο. Φρόντιζα για πολλά χρόνια την κατάκοιτη μητέρα μου με τη βοήθεια αποκλειστικής νοσοκόμας και ήθελα να βλέπω μέσω κάμερας σε περίπτωση που συμβεί το οτιδήποτε. Δυστυχώς έχασα την μητέρα μου και η τοποθέτηση του συστήματος δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί. Η εγκατάσταση της κάμερας χωρίς καταγραφέα απλώς ξεχάστηκε εκεί», αναφέρει.

«Εξήγησα στην κοπέλα που νοίκιασε το διαμέρισμα πως πρόκειται για κάμερα που είναι ανενεργή και δεν είναι συνδεδεμένη με κανένα καταγραφικό. Δεν έκρυψα την ύπαρξή της, ούτε προσπάθησα να παραπλανήσω την κοπέλα. Εξάλλου η κάμερα ήταν σε εμφανές σημείο. Μάλιστα της είπα, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ότι θα μπορούσε να την καλύψει με ένα πανί ή μονωτική ταινία», τόνισε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού.

Η νεαρή φοιτήτρια προχώρησε σε καταγγελία στην ιδέα και μόνο ότι μπορεί να έχει πέσει θύμα μίας πλεκτάνης που παραβίαζε την ιδιωτικότητά της.

«Από την αρχή δήλωσε η υπεράσπιση περίτρανα την ανυπαρξία του όλου ζητήματος. Δεν υπήρχε κάμερα που κατέγραφε, υπήρχε μία ανενεργή κάμερα. Πιστεύουμε στη Δικαιοσύνη. Όλα αυτά είναι μία στημένη κατηγορία που πιστεύουμε ότι θα πέσει πάρα πολύ γρήγορα σαν χάρτινος πύργος», λέει η δικηγόρος του ιδιοκτήτη.

Όπως επισημαίνει ο τηλεοπτικός σταθμός, από την έκθεση εργαστηριακής εξέτασης προέκυψε ότι η κάμερα δεν μπορεί να καταγράψει ασύρματα, παρά μόνο ενσύρματα μέσω καλωδιώσεων σε ειδική συσκευή καταγραφής.

«Δεν είναι καμουφλαρισμένη η κάμερα, ήταν φανερή»

Η Ανθούλα Ανάσογλου, δικηγόρος του κατηγορούμενου ιδιοκτήτη του σπιτιού μίλησε στην ίδια εκπομπή. «Δεν είναι καμουφλαρισμένη η κάμερα, έτσι πωλείται», τόνισε αρχικά η δικηγόρος και συμπλήρωσε «η κάμερα είναι σε ορατό σημείο. Επ’ ουδενί λόγω δεν μπορούσε αυτό το αντικείμενο να κρυφθεί».

«Αν κάποιος έχει συναγερμό έχει και ανιχνευτής κίνησης, σε αυτό το σπίτι δεν υπάρχει σε αυτό το σπίτι, άρα δεν θα μπορούσε να μπερδευτεί κάποιος τι είναι η συσκευή», συμπλήρωσε η δικηγόρος.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ