Θεσσαλονίκη: Επιστράτευσαν ανεμβολίαστους ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν στο ΕΣΥ

Με προβλήματα ξεκίνησε η ένταξη των ιδιωτών γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη μετά την επιστράτευση, τη στιγμή που οι εφημερίες είναι πλέον εφιαλτικές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα φύλλα πορείας εστάλησαν και σε γιατρούς που είναι ανεμβολίαστοι αλλά και σε γιατρούς που ήδη υπηρετούν στο ΕΣΥ.

Όπως αναφέρει το MEGA, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο από τις 12 επιτάξεις, οι 3 ήταν άκυρες. Οι δύο γιατροί παρέχουν ήδη στις υπηρεσίες τους στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ μία γιατρός είναι ανεμβολίαστη και είναι ήδη σε αναστολή.

Παρόμοια περιστατικά έλαβαν χώρα και στον Άγιο Παύλο, όπου από τις 7 επιτάξεις οι δύο είναι άκυρες. Ο ένας γιατρός που επιστρατεύτηκε είναι Διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής στο στρατιωτικό νοσοκομείο 424, ενώ ο άλλος είναι ανεμβολίαστος.

Επιλογή από λίστα χωρίς έλεγχο

Όπως φαίνεται η επιλογή για την επίταξη έγινε από τη λίστα του ΕΟΠΠΥ, όπου συμπεριλαμβάνονται και πανεπιστημιακοί γιατροί που έχουν δικαίωμα να εργάζονται παράλληλα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, χωρίς να γίνει κάποιος στοιχειώδης έλεγχος.

Την ίδια στιγμή τα νοσοκομεία της πόλης «στενάζουν» με την εφημερία στο Παπανικολάου να ξεκινάει χωρίς κανένα κενό κρεβάτι ΜΕΘ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ