Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε το περίπτερο του «Χαμόγελου του Παιδιού» που είχε κλαπεί

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια με την κλοπή του περιπτέρου του «Χαμόγελου του Παιδιού» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, το περίπτερο που ήταν τοποθετημένο στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας και κλάπηκε χθες, εντοπίστηκε άθικτο στην περιοχή της Καλαμαριάς έπειτα από έρευνες που πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία.

Παραπάνω στοιχεία θα δώσουν οι αστυνομικές αρχές τις επόμενες ημέρες ενώ προς το παρόν διατηρούν «κλειστά χαρτιά» για τον εντοπισμό των δραστών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThessToday.gr από τα έως τώρα στοιχεία φαίνεται πως οι δράστες της κλοπής παρακολουθούσαν από μέρες το συγκεκριμένο περίπτερο, εσωτερικό του οποίου αποτελείται από μεταλλική κατασκευή, εν αντιθέσει με το ξύλινο περίπτερο του «Παιδικού Χωριού SOS» που στεγάζεται ακριβώς από δίπλα.

Πρόκειται λοιπόν για μία άκρως στοχευμένη ενέργεια και αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι στις 5 το απόγευμα της Τρίτης, ηλεκτρολόγοι αποσύνδεσαν από το ρεύμα τον μεταλλικό οικίσκο, μετατρέποντάς τον ουσιαστικά σε ένα «κουφάρι» έτοιμο για απόσπαση.

Εργαζόμενη δήλωσε χθες στο ThessToday.gr ότι στις 6 το απόγευμα της ίδιας ημέρας είδε με τα μάτια της να απομακρύνεται το περίπτερο με γερανό, κάτι που επιβεβαιώνει ότι οι δράστες πιθανότατα χρησιμοποίησαν «τσιλιαδόρους» για να παρακολουθούν τη διαδικασία αφαίρεσης του ρεύματος από τον οικίσκο και ακολούθως, μια ώρα αργότερα, έθεσαν σε εφαρμογή το πλάνο τους.

Στη χορηγία νέου μεταλλικού οικίσκου προχωρά η εταιρεία «Kibo» μετά την «εξαφάνιση» του περιπτέρου του “Χαμόγελου του Παιδιού”.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας «Kibo», Γιώργος Γλεντός τόνισε στο ThessToday.gr ότι οι δράστες πιθανότατα γνώριζαν την ημέρα που είχε προγραμματιστεί η αφαίρεση της κατασκευής από το σημείο. «Αυτοί μάλλον ήξεραν. Το Χαμόγελο του Παιδιού κανονίζει πρώτα να σταλεί ένας ηλεκτρολόγος στο σημείο για να αποσυνδέσει το περίπτερο από τη ΔΕΗ και αμέσως μετά πηγαίνουμε εμείς, με δικό μας γερανό και το απομακρύνουμε. Φαίνεται, όμως, ότι ήξεραν από πριν πως είχε αποσυνδεθεί στις 5 το απόγευμα, αλλιώς θα είχαν πρόβλημα στη μετακίνησή του», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: ThessToday.gr 
ΦΩTO: voria.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ