Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκαν σώοι πατέρας και κόρη στον Χορτιάτη

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια πατέρα και κόρης, οι οποίοι κάλεσαν το βράδυ του Σαββάτου (30/10) στο “112” και ζήτησαν παροχή βοηθείας, καθώς δήλωσαν ότι έχουν αποπροσανατολιστεί, ενώ την ίδια ώρα η μηχανή στην οποία επέβαιναν, ακινητοποιήθηκε σε δύσβατη δασική περιοχή, στο Χορτιάτη Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το GRTimes, λίγο μετά τις 12 εντοπίστηκαν μεταξύ Αρδαμερίου και Σαρακίνας και είναι καλά στην υγεία τους.

Πατέρας και κόρη έχασαν τον προσανατολισμό τους, σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι ίδιοι στον πανευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης “112”.

Αμέσως κινητοποιήθηκε 11μελές κλιμάκιο διασωστών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ), με τέσσερα οχήματα, ξεκινώντας τις έρευνες στην περιοχή, για τον εντοπισμό τους, ενώ βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία μαζί τους.

Θεσσαλονίκη

Οι εθελοντές διασώστες έφτασαν στα ίχνη των δύο ατόμων, ακολουθώντας τις “ροδιές” της μηχανής, ενώ συγκλονιστικά ήταν τα λεπτά κατά τα οποία ακούστηκαν οι φωνές πατέρας και κόρης, που τους καλούσαν, προκειμένου να τους προσεγγίσουν.

Στην επιχείρηση δεν συμμετείχε κανένα κλιμάκιο κρατικών αρχών. Πατέρας και κόρη, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δήλωσαν πως δεν κινδυνεύουν και δεν ζήτησαν τη συνδρομή της.

Ωστόσο, παρέμεναν από τις 20.30 (περίπου) που έκαναν την κλήση, μέχρι λίγο και μετά τα μεσάνυχτα Σαββάτου, σε άγνωστο για αυτούς στίγμα και χωρίς δυνατότητα διαφυγής, περιμένοντας να φτάσει η παροχή βοηθείας από την ομάδα των εθελοντών διασωστών.

Πατέρας και κόρη οδηγήθηκαν από τα μέλη της ΕΟΔ σε ασφαλές σημείο.

Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ