Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο μοναχός για τον ξυλοδαρμό άλλου μοναχού – «Τρόμαξα να τον αναγνωρίσω» είπε η δικηγόρος του θύματος

Ελεύθερος αφέθηκε ο 35χρονος Ρουμάνος μοναχός, ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία ότι ξυλοκόπησε έναν 53χρονο μοναχό από την Λευκορωσία, στο Άγιον Όρος. Είχε προηγηθεί λογομαχία μεταξύ των δύο μοναχών, οι οποίοι είχαν καταναλώσει αλκοόλ.

Άγιον Όρος: Συνελήφθη μοναχός για τον ξυλοδαρμό άλλου μοναχού – «Είχα καταναλώσει αλκοόλ» υποστήριξε ο δράστης

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για το τέλος του μήνα, διότι απουσίαζε το θύμα, ενώ παράλληλα ήρε την κράτηση του 35χρονου Ρουμάνου μοναχού.

Η δικηγόρος του θύματος τόνισε ότι ο 53χρονος νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και, όπως είπε χαρακτηριστικά: «τρόμαξα να τον αναγνωρίσω». «Είναι δεμένο το κεφάλι του και φοράει μάσκα οξυγόνου» δήλωσε χαρακτηριστικά στο δικαστήριο.

Ο 35χρονος, ο οποίος βρέθηκε προσωρινά στο Άγιον Όρος και εγκαταβιεί σε μονή της Καρδίτσας, διώκεται για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης.

Το άγριο επεισόδιο συνέβη το απόγευμα της περασμένης Κυριακής στον αρσανά της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου. Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι δύο μοναχοί είχαν πιει κρασί και «τα αίματα άναψαν» ότι διαφώνησαν για θέματα θρησκευτικού περιεχομένου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ