Θεσσαλονίκη: Εκβιαστές απειλούσαν 32χρονο – Έκλεψαν 20.000 ευρώ από το σπίτι του και «απαιτούσαν» άλλες 25.000

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων – Μενεμένης, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, εξιχνίασαν απόπειρα εκβίασης σε βάρος 32χρονου άνδρα στη Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο αυτό, συνελήφθησαν τρία άτομα, για έναν εκ των οποίων εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης Ειδικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για τα αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ακόμη έξι ατόμων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της ληστείας, παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων, απόπειρας εκβίασης, επικίνδυνης σωματικής βλάβης και κλοπής.

Πρόκειται για άτομα, ηλικίας από 22 έως 47 ετών, οι οποίοι από τα τέλη Αυγούστου του τρέχοντος έτους, με την απειλή πως θα εξαναγκάσουν δια της βίας τον παθόντα να εγκαταλείψει την οικία του, απαίτησαν εκβιαστικά από τον 32χρονο το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να πετύχουν τον σκοπό τους.

Μετά το περιστατικό, ο 32χρονος αποχώρησε από την οικία και σύμφωνα με την καταγγελία, τρεις από τους δράστες εκμεταλλευόμενοι την απουσία του, αφαίρεσαν από το εσωτερικό της το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ, καθώς και τρόφιμα αξίας περίπου 3.000 ευρώ.

Επιπλέον, οι δράστες σε συνάντηση που είχαν με τον παθόντα τον Σεπτέμβριο, απαίτησαν εκ νέου το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ, ενώ στη συνέχεια τον χτύπησαν τραυματίζοντάς τον ελαφρά και με την απειλή όπλου του αφαίρεσαν το αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν, στον αρμόδιο Εισαγγελέα και το προαναφερόμενο όχημα βρέθηκε και κατασχέθηκε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ