Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις για τα επεισόδια στο ΑΠΘ – Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Σε συλλήψεις δύο ατόμων προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις μετά τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν σήμερα το μεσημέρι στο χώρο του ΑΠΘ. Πρόκειται για έναν 48χρονο που ουσιαστικά πυροδότησε τα επεισόδια με τη συμπεριφορά του και ακόμα έναν 24χρονο.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα thesstoday.gr, αρχικά είχε γίνει προσαγωγή του 48χρονου που προκάλεσε τα άγρια επεισόδια μεταξύ φοιτητών και ΜΑΤ εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, καθώς όλα ξεκίνησαν όταν το συγκεκριμένο άτομο ζήτησε από τις δυνάμεις των ΜΑΤ τον λόγο της παρουσίας τους μέσα στο ΑΠΘ. Οι αστυνομικοί στη συνέχεια τον απώθησαν και τότε ξεκίνησαν τα άγρια επεισόδια με χτυπήματα στους φοιτητές.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

«Μεσημβρινές ώρες σήμερα (10-05-2022) και ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη αστυνομικά μέτρα για την περιφρούρηση οικοδομικών εργασιών σε ισόγειο χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ., ομάδα ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις με πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Προκειμένου να αποτραπεί περαιτέρω κλιμάκωση, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση των ενδεδειγμένων μέσων και τεχνικών. Συνελήφθησαν δύο άτομα, ενώ προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ