Θεσσαλονίκη: Δύο ληστείες για κινητά – Συνελήφθη ύποπτος

Δύο περιστατικά που αφορούν ληστείες και επιθέσεις με μαχαίρι με διαφορά περίπου δύο ωρών σημειώθηκαν σήμερα (15/6) σε δύο από τα κεντρικότερα σημεία της Θεσσαλονίκης, στον Λευκό Πύργο και στην οδό Μητροπόλεως.

Η πρώτη επίθεση έγινε το απόγευμα περίπου στις 18.30, πολύ κοντά στον Λευκό Πύργο εναντίον 26χρονου αλλοδαπού, ο οποίος τραυματίστηκε από αιχμηρό αντικείμενο και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Ιπποκράτειο. Ο δράστης του πήρε το κινητό τηλέφωνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTIMES , η  δεύτερη επίθεση έγινε περίπου δύο ώρες αργότερα, κοντά στο σημείο της πρώτης επίθεσης, και συγκεκριμένα στην οδό Μητροπόλεως, με θύμα επίσης έναν αλλοδαπό, 31 ετών, που φέρεται να χτυπήθηκε με μαχαίρι στα πλευρά. Το θύμα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Ιπποκράτειο. Ο δράστης επίσης του πήρε το κινητό τηλέφωνο.

Αστυνομικοί της ομάδας Ζ, που έσπευσαν άμεσα στο σημείο του Λευκού Πύργου μετά το δεύτερο περιστατικό, προχώρησαν στη σύλληψη ενός αλλοδαπού υπόπτου (Πακιστανικής καταγωγής), ο οποίος μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου, όπου και ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή του στο δεύτερο περιστατικό ενώ εξετάζεται εάν είχε συμμετοχή και στο πρώτο.

Ισχυρές δυνάμεις τις ΕΛ.ΑΣ., αξιοποιώντας περιγραφές από αυτόπτες μάρτυρες, κατάφεραν να εντοπίσουν τον ύποπτο πακιστανικής καταγωγής, ο οποίος είχε μακριά μούσια και μαντήλα στο κεφάλι. Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν στην Νέα Παραλία και προχώρησαν στην προσαγωγή του.

Την ώρα που σημειώθηκαν οι δύο επιθέσεις, δεκάδες περίοικοι και τουρίστες ήταν στους δρόμους και βρέθηκαν μπροστά στα δύο επεισόδια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ