Θεσσαλονίκη: Αποκλεισμοί αγροτών σε τελωνείο Ευζώνων και Χαλκιδική – Επιμένουν στα μπλόκα οι Θεσσαλοί   

Σε αποκλεισμούς προχώρησαν και σήμερα οι αγρότες στο τελωνείο των Ευζώνων στο Κιλκίς και στη Χαλκιδική.

Συγκεκριμένα στο τελωνείο Ευζώνων από τις 8 το βράδυ και μέχρι τις 9.15 οι αγρότες απέκλεισαν το ρεύμα εισόδου για τα φορτηγά.

Στη Χαλκιδική, οι αγρότες απέκλεισαν από τις 7 το βράδυ και για περίπου μιάμιση ώρα, την εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών, στο ύψος της Πορταριάς.

Μηχανοκίνητη πορεία στο Αίγιο

Παράλληλα, μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας με τα τρακτέρ από το σημείο του μπλόκου, στην παλαιά Εθνική, στο ύψος του Σελινούντα, μέχρι το κέντρο του Αιγίου, πραγματοποίησαν το βράδυ της Παρασκευής (23/2) οι αγρότες της Αιγιάλειας, κάτι που είχαν κάνει και πριν από μερικές ημέρες.

Τα μπλόκα θα παραμείνουν μέχρι και την Κυριακή, μέρα που έχουν προγραμματιστεί οι εκλογές στον Σύλλογο και από εκεί και πέρα θα κρίνει το νέο διοικητικό συμβούλιο.

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Θεσσαλίας

Οι Θεσσαλοί-και όχι μόνο-αγρότες αναμένεται να παραμείνουν στα μπλόκα και τις επόμενες ημέρες.

Αποφασισμένοι όχι μόνο να συνεχίσουν αλλά και να ενισχύσουν τα μπλόκα τους σε Καρδίτσα και Φάρσαλα εμφανίζονται οι αγρότες, τουλάχιστον για τις επόμενες ημέρες, αφού αποφάσισαν να παραμείνουν στο μπλόκο του Ε65, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται να γίνει συλλαλητήριο με τρακτέρ στο κέντρο της Καρδίτσας.

Οι αγρότες της Θεσσαλίας που έχουν πληγεί από τον Ντάνιελ, ζητούν άμεσα την αναστολή της πράσινης ΚΑΠ και την ανασυγκρότηση των πλημμυρισμένων εδαφών τους, ώστε να μη χάσουν την επόμενη καλλιεργήσιμη περίοδο που αρχίζει την άνοιξη.

«Ακόμη κι αν όλοι οι συνάδελφοί μας αποχωρήσουν, είμαστε οι τελευταίοι που θα το κάνουμε», δηλώνουν από την πλευρά τους οι αγρότες από το μπλόκο του Κάστρου Βοιωτίας.

Δεν αποκλείεται μέσα στο Σαββατοκύριακο να γίνει πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών προκειμένου να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ