Θεσσαλονίκη: Από σήμερα σε εφαρμογή το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την καθαριότητα – Σε τρεις μήνες η αλλαγή εικόνας

Μέσα στους τρεις πρώτους μήνες του 2024 αναμένεται να επανέλθει η καθαριότητα στον δήμο Θεσσαλονίκης, με την βελτίωση να είναι ορατή περί τα τέλη του Ιανουαρίου, σύμφωνα με το ειδικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης που ξεκινάει από σήμερα.

Προτεραιότητα θα δοθεί στα αμέτρητα μπάζα και είδη ανακαίνισης που λαθεμένα κατεβάζουν οι πολίτες στους κάδους και τους τελευταίους μήνες έχουν κατακλύσει τα πεζοδρόμια γειτονιών αλλά και κεντρικών δρόμων, με sos σημείο την περιοχή του Ιστορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, δηλώνει στο Τhesstoday.gr o αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Δημαρέλος. Όπως αναφέρει, «σε πρώτη φάση πρέπει να υπάρξει μια βελτίωση στο Ιστορικό Κέντρο, που αποτελεί τη “βιτρίνα” της πόλης, καθώς συγκεντρώνει όλες τις δραστηριότητες της Μητροπολιτικής Ενότητας».

Μάλιστα, από σήμερα θα βρίσκονται στους δρόμος της Θεσσαλονίκης όλοι οι εργαζόμενοι Καθαριότητας μοιρασμένοι σε τρεις βάρδιες αντί σε δύο, μαζί με φορτηγά του δήμου για την απομάκρυνση των ογκωδών. «Στόχος είναι ήδη από την περίοδο των εορτών να υπάρξει υψηλή ένταση στις εργασίες καθαριότητας ώστε σταδιακά να αλλάξει η εικόνα της πόλης, πρώτα με την απομάκρυνση των ογκωδών και έπειτα με των υπόλοιπων απορριμμάτων και μετά θα εξετάσουμε με ποιο τρόπο μπορούμε να αυξήσουμε την ανακύκλωση», τονίζει ο κ. Δημαρέλος.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες παρουσία του δημάρχου Στέλιου Αγγελούδη με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Γιώργο Δημαρέλο, τον σύμβουλο Θανάση Παππά, τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Κίρλα και των εργαζομένων στην καθαριότητα, δόθηκε το στοίχημα να μπορέσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να καθαρίσει η πόλη, το οποίο «βλέπουν» να ολοκληρώνεται εντός του τριμήνου. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, «το τρίμηνο είναι η ανώτερη προθεσμία ώστε η Θεσσαλονίκη να επανέλθει στην πλήρη κανονικότητά της, δηλαδή να διαχειρίζεται τα απορρίμματα που βγαίνουν εντός της ημέρας και θέλουμε στα τέλη του μήνα να υπάρξει μια ορατή βελτίωση».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ