Θεσσαλονίκη: Απαγόρευση συγκεντρώσεων σήμερα μετά το κάλεσμα διαμαρτυρίας για την αφίσα του «Αδέσποτα Κορμιά»

Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στην απαγόρευση κάθε υπαίθριας δημόσιας συνάθροισης, σήμερα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, υπό τον φόβο της πρόκλησης επεισοδίων σε συγκεντρώσεις που έχουν εξαγγελθεί. Η απαγόρευση της Αστυνομίας ισχύει έως τα μεσάνυχτα της Τρίτης (12/3).

Σημειώνεται ότι για τις 19:00 σήμερα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας από εθνικιστές έξω από το «Ολύμπιον», με αφορμή την αφίσα της ταινίας «Αδέσποτα Κορμιά» της σκηνοθέτιδας Ελένης Ψύκου, η οποία θα προβληθεί σήμερα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Η αφίσα απεικονίζει στον σταυρό μία ημίγυμνη έγκυο γυναίκα. Την έντονη αντίδρασή του για την αφίσα είχε εκφράσει και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος ζητώντας να μην αναρτηθεί, καθώς «είναι βαθύτατα προκλητική για το θρησκευτικό συναίσθημα των χριστιανών της πόλης».

Μία ώρα νωρίτερα -στις 18:00- φεμινιστικές οργανώσεις καλούν σε διαμαρτυρία στο ίδιο σημείο, με αφορμή την επίθεση σε δύο τρανς άτομα στην πλατεία Αριστοτέλους, το βράδυ του Σαββάτου (09/3).

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, απαγορεύεται η πραγματοποίηση κάθε υπαίθριας δημόσιας συνάθροισης, από ώρα 14:00’ της 12-03-2024 έως 24:00 της 12-3-2024 στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της πόλης της Θεσσαλονίκης, που οριοθετείται από τις οδούς: Λ. Νίκης – 30 ης Οκτωβρίου – Γ΄ Σεπτεμβρίου – Λ. Στρατού – Αγγελάκη – Εγνατία – Μ. Γενναδίου – Φιλίππου – Χαλκέων – Εγνατία – Μοναστηρίου – Ταντάλου – Καζαντζάκη – Αναγεννήσεως – 26 ης Οκτωβρίου – Καρατάσου – Ν. Κουντουριώτου – Λ. Νίκης, καθώς και στην πλατεία – μνημείο Λευκού Πύργου Θεσσαλονίκης και την εφαπτόμενη σ’ αυτήν πλατεία αγαλμάτων Μ. Αλεξάνδρου και Κ. Καραμανλή, σε όλη την έκταση αυτών, που οριοθετείται από τις οδούς Λ. Νίκης – 30 ης Οκτωβρίου (έως του σημείου που η 30 ης Οκτωβρίου τέμνεται με την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου) και σε όλο το πλακόστρωτο της παραλίας, που περικλείεται από τις ανωτέρω οδούς.

Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται καθώς ενόψει της πραγματοποίησης εξαγγελθεισών συναθροίσεων επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ιδίως κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και της ιδιοκτησίας και απειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών, καθώς και της λειτουργίας των υποδομών και κοινωφελών εγκαταστάσεων στην οριοθετημένη και κεντρικότερη περιοχή της πόλης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ