Θεσσαλονίκη: Ανοιχτές οι υπηρεσίες για τη διευκόλυνση των ψηφοφόρων

Θεσσαλονίκη: Ανοιχτές οι υπηρεσίες για τη διευκόλυνση των ψηφοφόρων

 

Ανοιχτές θα παραμείνουν το Σάββατο και την Κυριακή, συγκεκριμένες υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης, με σκοπό την ενημέρωση και διευκόλυνση των ψηφοφόρων, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα, ανοιχτά πέραν του καθορισμένου ωραρίου λειτουργίας τους, θα είναι τα Σαββατοκύριακα των δημοτικών εκλογών και των ευρωεκλογών, τα γραφεία ταυτοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, παραμονές των δύο εκλογικών διαδικασιών, στις 17 και 24 Μαΐου, τα γραφεία ταυτοτήτων θα λειτουργήσουν από τις 8 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα και ανήμερα των εκλογών, στις 18 και 25 Μαΐου, από τις 7 το πρωί έως τις 7 το βράδυ.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε περιπτώσεις αρχικής έκδοσης ή αντικατάστασης δελτίων ταυτότητας, η έκδοση θα γίνεται άμεσα, ακόμα και την ημέρα της ψηφοφορίας, εφόσον προσκομισθούν αυτοπροσώπως από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.

Το ωράριο των υπηρεσιών του δήμου

Στο μεταξύ, ενόψει των εκλογών της 18ης Μαΐου, καθώς και των ενδεχόμενων επαναληπτικών εκλογών, αλλά και των ευρωεκλογών, ο δήμος Θεσσαλονίκης εφαρμόζει ειδικό πρόγραμμα λειτουργίας των υπηρεσιών του. Στο πλαίσιο αυτό, το Δημαρχιακό Κατάστημα (οδός Βασιλέως Γεωργίου Α’ 1) θα παραμείνει ανοικτό την Κυριακή, από τις 7 το πρωί μέχρι το πέρας της εκλογικής διαδικασίας.

Παράλληλα, τα ακόλουθα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) θα λειτουργήσουν σήμερα Σάββατο μέχρι τις 8 το βράδυ και αύριο Κυριακή από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ: ΚΕΠ Α’ Δημοτικής Ενότητας, (οδός Αγγελάκη 4), Β΄ δημοτικής ενότητας (μέσα στο κτήριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού), Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας (Δορυλαίου 72, Τούμπα), Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας (Μπότσαρη 63-65) και Δημοτικής Ενότητας Τριανδρίας (Μουστακλή 1, κοντά στο παλιό Δημαρχείο).

Οι δημοτικές κοινότητες Α’, Β’, Γ’, Δ’ και Ε’ και η Δημοτική Κοινότητα Τριανδρίας (Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Πολιτικών Οργάνων) θα λειτουργούν σήμερα μέχρι τις 8 το βράδυ και αύριο θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 8 το βράδυ.

Σήμερα Σάββατο, τα τμήματα Πρωτοκόλλου, Δημοτολογίου και Ληξιαρχείου της Διεύθυνσης Διαφάνειας και Εξυπηρέτησης Πολιτών θα λειτουργήσουν μέχρι τα μεσάνυχτα, ενώ αύριο Κυριακή θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 10 το βράδυ.

Ανοιχτές με συγκεκριμένο ωράριο θα παραμείνουν το Σαββατοκύριακο και άλλες υπηρεσίες του δήμου, για το ωράριο λειτουργίας των οποίων οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να ανατρέχουν στην ιστοσελίδα του δήμου Θεσσαλονίκης.

 

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.