Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο 23χρονος που τραυματίστηκε κατά τη συμπλοκή στο ΑΠΘ

Στη δημοσιότητα η φωτογραφία του 23χρονου, ο οποίος τραυματίστηκε από σφαίρα κατά τη συμπλοκή που έλαβε χώρα στο ΑΠΘ, στη Θεσσαλονίκη, το βράδυ της Δευτέρας.

O 23χρονος είναι παλιός γνώριμος στις αστυνομικές Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών και ληστείες. Συγκεκριμένα, είχε συλληφθεί από τους αστυνομικούς του τμήματος Λευκού Πύργου το 2019, καθώς είχε διαπράξει πολλές ένοπλες ληστείες υπό την απειλή μαχαιριού στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το Mega.

Το 2022 αποφυλακίστηκε και η εκτίμηση των αστυνομικών είναι ότι ο 23χρονος δραστηριοποιείται με τη διακίνηση ναρκωτικών.

Εκτιμάται ότι περίπου 20 άτομα μπήκαν στο Πανεπιστήμιο χθες το βράδυ, με άγριες διαθέσεις. Οπλοφορούσαν και σημάδευαν δύο άτομα που βρίσκονταν στην πλατεία Χημείου. Όταν οι σφαίρες τους πλήττουν στα πόδια τον έναν, τρέπονται σε φυγή μέσα στο σκοτάδι.

Δύο άνδρες μεταφέρουν υποβασταζόμενο τον τραυματία που αιμορραγεί απέναντι, στο Νοσοκομείο Γεννηματάς. Τον αφήνουν εκεί και επιβιβάζονται σε αυτοκίνητο που εντοπίζουν οι αστυνομικοί λίγη ώρα αργότερα.

Ο 23χρονος ομογενής από τη Γεωργία χρειάστηκε να υποβληθεί αμέσως σε επέμβαση. Τα πρώτα λόγια του ήταν πως βρέθηκε τυχαία στην πλατεία Χημείου, όπου τον πυροβόλησαν άγνωστοι. Εξακολουθεί να νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Λίγη ώρα μετά τις 10 χθες το βράδυ, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, ένα όχημα προσπάθησε να σπάσει τις μπάρες εισόδου και να μπει στο Πανεπιστήμιο. Ιδιωτική εταιρία φύλαξης ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία και τότε το όχημα κατευθύνθηκε προς την οδό Εθνικής Αμύνης.

Το ύποπτο αυτοκίνητο εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς μετά από καταδίωξη και έγινε προσαγωγή των πέντε ατόμων που επέβαιναν σε αυτό, ενώ είχε προηγηθεί άλλη μία μέσα στο Πανεπιστήμιο μετά την αιματηρή συμπλοκή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ