Θεσσαλονίκη: Άδειοι οι δρόμοι την πρώτη νύχτα του μίνι lockdown – Γέμισαν οι ΜΕΘ

Ερημιά επικρατούσε στη Θεσσαλονίκη μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, καθώς η πόλη μπήκε σε καθεστώς μίνι lockdown.

Λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τη 1, μετά τις 12 το βράδυ τα περισσότερα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Θεσσαλονίκης άρχισαν να… κατεβάζουν ρολά. Έτσι, όταν ξεκίνησε η απαγόρευση ήταν ελάχιστα τα οχήματα που κινούνταν στους δρόμους της πόλης.

Σε κεντρικά σημεία στη Θεσσαλονίκη είχαν στηθεί αστυνομικά μπλόκα, τα οποία πραγματοποιούσαν ελέγχους σε πεζούς και οχήματα.

Δείτε τις φωτογραφίες του thestival.gr

Θεσσαλονίκη lockdown

θεσσαλονίκη lockdown

Το μίνι lockdown προβλέπει τα εξής μέτρα:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Τα μέτρα ισχύουν από χθες Παρασκευή 1η Οκτωβρίου έως την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου και ώρα 6:00 το πρωί

Γέμισαν οι ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης

Την ίδια ώρα ασφυκτικά γεμάτες είναι οι ΜΕΘ Covid-19 της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ. Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε μία κλίνη ΜΕΘ διαθέσιμη. Λόγω των αναστολών εργασίας που επιβλήθηκαν στους υγειονομικούς για τον μη εμβολιασμό τους το Εθνικό Σύστημα Υγείας αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες των ασθενών.
Σήμερα στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν 71 κλίνες ΜΕΘ Covid-19, ενώ πέρυσι, στην κορύφωση του τρίτου κύματος, υπήρχαν πάνω από τις διπλάσιες (193).

Oι 15 κλίνες του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ είναι γεμάτες, όπως και οι 15 του Ιπποκρατείου, οι 11 του Παπαγεωργίου, οι 22 του Παπανικολάου και οι 8 του Αγίου Δημητρίου. Σημειώνεται ότι, ακριβώς λόγω των αναστολών εργασίας, τώρα καθίσταται αδύνατη η ανάπτυξη νέων κλινών, τη στιγμή που στο Νοσοκομείο Παπανικολάου είναι κλειστές 9 κλίνες ΜΕΘ που έχουν προέλθει από δωρεά, όπως και 2 ακόμα στο Νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος.

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.