Θεσσαλονίκη: Οκτώ συλλήψεις για τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Ευόσμου

Σε οκτώ συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το πρωί στο ΕΠΑΛ Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη. Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για πέντε ανήλικους και 3 ενήλικες, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία.

Οι συλληφθέντες είναι ηλικίας από 15 έως 21 ετών, ενώ επτά εξ΄ αυτών φοιτούν στο ΕΠΑΛ Ευόσμου και ο 8ος είναι μαθητής Γυμνασίου. Συνολικά είχαν προσαχθεί 38 άτομα. Οι συλληφθέντες παραμένουν υπό κράτηση, ενώ οι υπόλοιποι 30 αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού δεν προέκυψε κάτι επιλήψιμο εις βάρος τους.

Θεσσαλονίκη: Ένταση για δεύτερη ημέρα στο ΕΠΑΛ Ευόσμου – Οδοφράγματα, κροτίδες και 28 προσαγωγές

Ένταση επικράτησε το πρωί στο 1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη. Η Αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον 28 προσαγωγές .

Η πλειοψηφία των προσαχθέντων είναι ανήλικοι μαθητές σύμφωνα με το thesstoday.gr, ενώ, η Ελληνική Αστυνομία «χτενίζει» την περιοχή για τον εντοπισμό και άλλων ατόμων που συμμετείχαν στις εντάσεις.

ΕΠΑΛ Ευόσμου

Οι μαθητές φέρονται να εκτόξευσαν πέτρες στην οδό Παρωτίδη κατά των αστυνομικών, γεγονός που οδήγησε στο ανθρωποκυνηγητό και την προσαγωγή τους.

ΕΠΑΛ Ευόσμου

Δεύτερη ημέρα κατάληψης στο ΕΠΑΛ

Το 1Ο ΕΠΑΛ Ευόσμου βρίσκεται για δεύτερη ημέρα υπό κατάληψη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας, άτομα που φορούσαν κουκούλες κυκλοφορούσαν ανενόχλητοι στο σχολείο το πρωί και είχαν δημιουργήσει οδοφράγματα.

ΕΠΑΛ Ευόσμου

Ανήμποροι να κάνουν το παραμικρό ήταν οι καθηγητές για δεύτερο 24ωρο. Σημειώνεται ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν από την Πέμπτη, όταν ομάδα αγνώστων έκαψε ξανά κάδους και εκτόξευσε αντικείμενα και φρούτα σε δύο λεωφορεία του ΟΑΣΘ.

Παράλληλα, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, οι νεαροί εκτόξευαν κροτίδες προς την πλευρά των δημοσιογράφων, χρησιμοποιώντας ως ορμητήριο το σχολείο.

Μάλιστα, έγινε και χρήση καπνογόνου, ενώ, οι συγκεντρωμένοι ανήρτησαν και πανό, το οποίο ανέγραφε χαρακτηριστικά: «θέλουμε σχολεία ελληνικά, Ελλάς ή τέφρα».

Σημειώνεται πως παρόλο που το κλίμα φαινόταν και σήμερα τεταμένο, η αστυνομική παρουσία ήταν ξανά διακριτική, περιμετρικά του σχολείου.

Υπενθυμίζεται πως χθες επιτέθηκαν με ρίψη αντικειμένων σε φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφους, ενώ τραμπούκισαν και κυνήγησαν ρεπόρτερ του ThessToday.gr.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ