Θεσσαλία: Το σχέδιο αποκατάστασης ζημιών που προκάλεσαν «Daniel» και «Elias»

Το σχέδιο αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσαν οι κακοκαιρίες «Daniel» και «Elias» στη Θεσσαλία παρουσιάστηκε σήμερα σε εκδήλωση που έγινε παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο της περιοχής.

Το σχέδιο αφορά στην αποκατάσταση των ζημιών σε σχολικές, σιδηροδρομικές και οδικές υποδομές σε Τρίκαλα, Καρδίτσα, Λάρισα, Μαγνησία, Φθιώτιδα, αλλά και Εύβοια.

Στην ομιλία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «η συνολική αποκατάσταση των ζημιών του “Daniel” και του “Elias” θα ξεπεράσει τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Από αυτά, τα 1,4 δισεκατομμύρια αφορά μόνο τις οδικές, τις σιδηροδρομικές υποδομές, καθώς και την αποκατάσταση των σχολείων μας».

Τόνισε, επίσης, ότι «αυτή η προσπάθεια η οποία έγινε, υπάκουσε σε έναν κεντρικό κανόνα: να μην αισθάνεται κανείς πολίτης της Θεσσαλίας, όσο γεωγραφικά απομονωμένος και αν είναι, ότι δεν έχει τη φροντίδα του κεντρικού κράτους. Γι’ αυτό και δεν λογαριάσαμε, σε καμία περίπτωση, τεχνοκρατικές προσεγγίσεις κόστους-ωφέλειας».

Διευκρίνισε, στη συνέχεια, ότι από τα 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ, τα 600 εκατομμύρια προέρχονται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Τα υπόλοιπα είναι πόροι του ΕΣΠΑ αλλά και του Κρατικού Προϋπολογισμού.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το σχέδιο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ