Θέρμη: Επιτήδειοι παριστάνουν συνεργείο του δήμου – Έρχονται τάχα για να στολίσουν και “ξαφρίζουν” σπίτια

Έκπληξη προκαλούν οι “κομπίνες” που σκαρφίζονται κάθε φορά επιτήδειοι προκειμένου να αποσπάσουν όσα πιο πολλά μπορούν από ανυποψίαστους κατοίκους στον δήμο Θέρμης στη Θεσσαλονίκη.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, πρόκειται για κάποιους επιτήδειους, οι οποίοι, παριστάνοντας τους εργαζόμενους του δήμου, προσπαθούν να ξεγελάσουν ηλικιωμένους, με πρόσχημα τον… χριστουγεννιάτικο στολισμό, στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thesstoday.gr, οι δράστες κινούνται με όχημα και στοχεύοντας κυρίως τους ηλικιωμένους, πηγαίνουν έξω από τις περιφράξεις των κατοικιών και δηλώνουν ότι είναι συνεργεία του δήμου Θέρμης.

Δεν διστάζουν μάλιστα, να ισχυριστούν ότι έρχονται με εντολή του δημάρχου προκειμένου να διακοσμήσουν για τα Χριστούγεννα τις αυλές των σπιτιών.

Πόσα σπίτια έχουν “χτυπήσει” ως τώρα στη Θέρμη 

Μέχρι στιγμής έχουν εξαπατήσει δύο ηλικιωμένους στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, από τους οποίους απέσπασαν χρηματικά ποσά, ρούχα και άλλα αντικείμενα αξίας. Μάλιστα, και τα δύο  περιστατικά σημειώθηκαν το πρωί της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τα όσα είπε η πρόεδρος της Κοινότητας Αγίας Παρασκευής, Μαίρη Τζιουβάκα στην ίδια ιστοσελίδα, το πρωί της Δευτέρας ενημέρωσε την Ελληνική Αστυνομία για τον τρόπο που κινούνται οι δράστες, ενώ δημοσίευσε και μια φωτογραφία που τους δείχνει την στιγμή που έχουν σταθμεύσει με το όχημά τους έξω από περίφραξη σπιτιού.

«Το αυτοκίνητο τριγυρνάει στην Αγία Παρασκευή και λένε στους κατοίκους ότι τους έστειλε ο δήμαρχος και ότι ήρθαν να στολίσουν τις εισόδους ή περιφράξεις των κατοικιών. Ήδη έχουν ξεγελάσει δύο πολίτες, ενώ μετά την ενημέρωση τόσο στην ΕΛΑΣ όσο και στο διαδίκτυο θα αυξηθούν οι καταγγελίες», είπε χαρακτηριστικά η κ. Τζιουβάκα.

Πηγές από τον δήμο Θέρμης επισημαίνουν ότι τα συνεργεία διακοσμούν μόνο δημόσιους χώρους των Κοινοτήτων και σε καμία περίπτωση αυλές κατοικιών ή περιφράξεις ιδιωτικών χώρων, ενώ ζητούν από τους δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, κυρίως οι ηλικιωμένοι πολίτες, καθώς όπως φαίνεται αποτελούν τον πρώτο τους στόχο.

Ακόμη, υπογραμμίζουν ότι σε περίπτωση που κάποιος έρθει αντιμέτωπος με τους εν λόγω δράστες να επικοινωνήσει άμεσα με το Α.Τ. Θέρμης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ