Θεοφάνια – Θεσσαλονίκη: Κοσμοπλημμύρα στην παραλιακή για την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού

Θεοφάνια στην Θεσσαλονίκη

Ένα ανθρώπινο ποτάμι έχει δημιουργηθεί στην παραλιακή και στην προβλήτα Α’ του λιμανιού στην Θεσσαλονίκη, για την κατάδυση του Τιμίου σταυρού.

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια, ο καθαγιασμός των υδάτων τελείται στο λιμάνι, μετά την  απόφαση του νέου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Φιλόθεου ώστε περισσότερος κόσμος αλλά και νέοι, να έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την τελετή.

Δείτε βίντεο του thesstoday.gr από την πομπή της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης:

Νωρίτερα τελέστηκε η επίσημη δοξολογία των Θεοφανίων στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά.

Από το πρωί η προσέλευση των πιστών ήταν μεγάλη, ενώ το παρών έδωσαν εκπρόσωποι της πολιτικής και αυτοδιοικητικής ηγεσίας.

Συγκεκριμένα στην επίσημη δοξολογία των Θεοφανίων έδωσαν το παρών ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος, ο γενικός γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, η αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου, η αντιπεριφερειάρχης Μελίνα Δερμετζοπούλου, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Γκιουλέκας, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Θρασκιά και ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Κώστας Χήτας.

 

Exit mobile version