Θεοφάνια: Μαθητές έπιασαν τον σταυρό σε Ηράκλειο και Ναύπακτο – ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκαν τα Θεοφάνια σε όλη τη χώρα, με πολλούς νέους και νέες να βουτούν στα κρύα νερά των θαλασσών και των λιμνών για να πιάσουν τον τίμιο Σταυρό.

Στο Ηράκλειο, ο 16χρονος Γιάννης Στεφανάκης ήταν εκείνος που έπιασε τον Σταυρό στο λιμάνι της πόλης κατά τη διάρκεια του αγιασμού των υδάτων. Ο νεαρός μαθητής έπιασε τον Σταυρό, ευχήθηκε σε όλο τον κόσμο καλή χρονιά με υγεία, ενώ αφιέρωσε τη νίκη του στον πατέρα του, ο οποίος βρίσκεται σε υπηρεσιακή αποστολή στη Μυτιλήνη.

Θεοφάνια Ηράκλειο

Θεοφάνια Ηράκλειο

Θεοφάνια Ηράκλειο

Περήφανος μπαμπάς του 16χρονου Γιάννη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης, Γιώργος Σφακιανάκης ο οποίος σε ανάρτησή του αναφέρει:

Ναύπακτος: 14χρονη μαθήτρια γυμνασίου έπιασε τον Σταυρό

H 14χρονη μαθήτρια της 3ης γυμνασίου, Αποστολία Σκούτα, βούτηξε και έπιασε τον Σταυρό στο λιμάνι της Ναυπάκτου. Η Αποστολία, που διαμένει στην Πάτρα αλλά πηγαίνει σχολείο στη Ναύπακτο, βούτηξε για δεύτερη φορά για τον Σταυρό, και αυτή είναι η πρώτη φορά που καταφέρνει να τον πιάσει.

Όπως αναφέρει το nafpaktianews.gr, η 14χρονη Αποστολία όπως και τα υπόλοιπα παιδιά που κολύμπησαν για το Σταυρό, δέχθηκαν τις ευχές και ένα συμβολικό φυλακτό από τον γενικό Αρχιερατικό επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου π.Θωμά Βαμβίνη που τέλεσε και τον καθαγιασμό των υδάτων στο λιμάνι της πόλης.

Θεοφάνια Ναύπακτος

Θεοφάνια Ναύπακτος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ