Θεοδωρίδου: Τι είπε για τον υποδιοικητή νοσοκομείου που νοσηλεύεται στην Εντατική

Στην περίπτωση του υποδιοικητή νοσοκομείου της Αττικής, που παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα έπειτα από τον εμβολιασμό του για κορονοϊό και εισήχθη στην Εντατική, αναφέρθηκε η Μαρία Θεοδωρίδου, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, κατά την ενημέρωση της Δευτέρας.

Όπως σημείωσε, “υπήρχε ένας χρονικός συσχετισμός, δηλαδή ο εμβολιασμός και έπειτα από τρεις ημέρες η εμφάνιση αυτής της οξείας αναπνευστικής ανεπάρκειας, που επέβαλε παρότι επιστημονικά δεν μπορούσαμε να βρούμε συσχέτιση μεταξύ του εμβολιασμού και της κλινικής εικόνας του ασθενούς, την καταγραφή στην ‘κίτρινη κάρτα’ (όπου καταγράφονται τα σοβαρά συμβάντα έπειτα από εμβολιασμό ή λήψη φαρμάκων)”.

Συμπλήρωσε ότι “ο κλινικός έλεγχος που έχει γίνει αποκλείει τη λοίμωξη από covid. Έχουν γίνει πάνω από τέσσερις έλεγχοι, που ήταν αρνητικοί. Επομένως ο ασθενής δεν ήταν σε περίοδο δρομολογημένης λοίμωξης από covid”.

Εξήγησε, όμως, στη συνέχεια ότι από το ιστορικό και την εξέλιξη “βρέθηκε ότι είχε υποκείμενο πρόβλημα το οποίο του δημιούργησε αυτή την κατάσταση. Το συμβάν έχει αναφερθεί μέσω της κίτρινης κάρτας στον ΕΟΦ”, τόνισε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ