Θεοδωρίδου: Ένα στα πέντε κρούσματα κορονοϊού είναι παιδί

Ένα στα πέντε κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας είναι παιδί, όπως γνωστοποίησε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών.

Αναφερόμενη στο επικείμενο άνοιγμα των σχολείων, η κ. Θεοδωρίδου τόνισε ότι η πρώτη σχολική χρονιά εν μέσω πανδημίας στηρίχθηκε στην τήρηση των μέτρων προστασίας και η δεύτερη σχετίζεται με τη μετάλλαξη Δέλτα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιουλίου, ένα παιδί είναι στα πέντε κρούσματα, τη στιγμή μάλιστα που τα σχολεία είναι κλειστά είπε η κ. Θεοδωρίδου. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ενώ τον Μάιο του 2021, από το σύνολο των κρουσμάτων το 7,5% αφορούσε παιδιά, τον Ιούλιο το αντίστοιχο ποσοστό έχει φτάσει στο 20%, δηλαδή ένα στα πέντε κρούσματα είναι παιδί.

Σε αυτό το πλαίσιο, πρόσθεσε ότι “άμεσα το ‘κουδούνι χτυπά’ για εμβολιασμό παιδιών και εφήβων”.

Όπως σημείωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, τα παιδιά και οι έφηβοι θεωρούνται σημαντικό μέρος των εμβολιαστικών προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Θεοδωρίδου εμβόλιο

Παρά το γεγονός ότι η νόσηση είναι σπάνια στα παιδιά, ωστόσο, υπάρχουν σοβαροί λόγοι που αποφασίστηκε ο εμβολιασμός των παιδιών, τόνισε.

Η ίδια επανέλαβε ότι ο εμβολιασμός των παιδιών 12-17 ετών συστήνεται για την προστασία του παιδιού, τη θωράκισή του ώστε να επανέλθει στο σχολείο και για τη μείωση της διασποράς του ιού, ενώ συμπλήρωσε ότι ο εμβολιασμός μειώνει την πιθανότητα μεταλλάξεων.

Διαβεβαίωσε ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και με σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες και αναφέρθηκε τις ψυχολογικές επιπτώσεις των παιδιών και την επιβάρυνση στην υγεία τους, λόγω της καραντίνας.

Ίσως ο εμβολιασμός των παιδιών να παρακινήσει και μεγαλύτερα άτομα να εμβολιαστούν, εκτίμησε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ