Θεμιστοκλέους: Τις επόμενες ημέρες η απόφαση για 4η δόση στους ανοσοκατασταλμένους – Τι είπε για τον γενικό πληθυσμό

Για την πορεία των εμβολιασμών αλλά και για το εάν είμαστε κοντά στο να γίνεται και τέταρτη δόση μίλησε μεταξύ άλλων ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Μιλώντας στον RealFm 97,8 και την εκπομπή των Αμαλίας Κάτζου και Δημήτρη Μιχαλέλη, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας απάντησε ότι δεν υπάρχει συζήτηση για τέταρτη δόση στον γενικό πληθυσμό.

«Η συζήτηση για την 4η δόση αυτή τη στιγμή είναι για τους ανοσοκατασταλμένους. Μια πολύ συγκεκριμένη ομάδα και αυτή είναι η μόνη ομάδα αυτή τη στιγμή για την οποία θα δοθούν οδηγίες τις επόμενες ημέρες από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για το πότε θα κάνουν την 4η δόση. Χρειάζεται εκεί γιατί είναι πολύ εξειδικευμένες περιπτώσεις. Για τον υπόλοιπο γενικό πληθυσμό δεν συζητάμε αυτή τη στιγμή για 4η δόση. Καταρχάς έχουμε κάποια κενά γνώσης για την «Όμικρον» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεμιστοκλέους.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι  «η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού, είτε σε αυτή τη συνεδρίαση ή την επόμενη θα αποφασίσει για τους ανοσοκατασταλμένους . Είναι εντελώς διαφορετική κατηγορία γιατί οι ανοσοκατασταλμένοι έκαναν την 3η δόση στον έναν μήνα μετά την ολοκλήρωση. Θα το ξέρουμε τις επόμενες ημέρες λογικά αυτό για την 4η δόση για τη συγκεκριμένη κατηγορία».

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ