Θεμιστοκλέους για μετάλλαξη “Δέλτα”: Πόσο προστατεύει το εμβόλιο της AstraZeneca

Περισσότεροι από 100.000 εμβολιασμοί αναμένεται να πραγματοποιηθούν σήμερα ενώ συνολικά από τότε που ξεκίνησε το εμβολιαστικό πρόγραμμα έχουν γίνει περισσότεροι από 8.175.000 εμβολιασμοί συνολικά, τόνισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση για το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης.

Όπως σημείωσε ο κ. Θεμιστοκλέους, με μία δόση έχουν εμβολιαστεί 4.750.000 πολίτες, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 45%, και περισσότεροι από 3.650.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους ποσοστό που αντιστοιχεί στο 35%. Σχετικά με την επιχείρηση “Γαλάζια Ελευθερία” τόνισε ότι αυτή προχωρεί ικανοποιητικά, ενώ για τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς είπε ότι ξεκινούν άμεσα και ανέφερε ποιοι θα είναι δικαιούχοι του προγράμματος ενώ θα τους χορηγείται το εμβόλιο της Johnson & Johnson. Οι ιδιώτες γιατροί που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα πληρώνονται από την Πολιτεία, υπογράμμισε.

“Το εμβόλιο της AstraZeneca έχει κάλυψη 92% απέναντι στη μετάλλαξη “Δέλτα” επεσήμανε ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ερωτώμενος αν θα γίνει επέκταση του ελέγχου που τέθηκε για τους Ρώσους τουρίστες και στους Βρετανούς. Παράλληλα, πρόσθεσε: “Έχει εμβολιαστεί ένα μεγάλο μέρος του βρετανικού πληθυσμού και όσοι έχουν εμβολιαστεί με τις δύο δόσεις -αυτό πρέπει να είναι ξεκάθαρο το μήνυμα. Αυτήν τη στιγμή είμαστε στη φάση που πρέπει να δίνουμε πιο καθαρά μηνύματα. Το εμβόλιο της AstraZeneca προστατεύει έναντι της “Δέλτα” μετάλλαξης 92% επανέλαβε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ