Θάσος: Ψαράς μπλέχτηκε στα δίχτυα του και παραλίγο να πνιγεί

Παραλίγο τραγωδία στη Θάσο, όταν ένας ψαράς μπλέχτηκε στα δίχτυα του και έπεσε στη θάλασσα.  Ο 67χρονος ψαράς δεν μπορούσε να ανέβει στο καΐκι του και πάλευε να παραμείνει στην επιφάνεια της θάλασσας.  Κρατήθηκε από την άκρη της βάρκας και να καλούσε για αρκετή ώρα σε βοήθεια.

Κάποια στιγμή, δύο Βούλγαροι τον άκουσαν και έτρεξαν να τον βοηθήσουν. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα kavalanews, επειδή δεν γνώριζαν ποιον έπρεπε να ειδοποιήσουν, βγήκαν στον κεντρικό δρόμο, την εθνική οδό Λιμένα – Λιμεναρίων, και σταμάτησαν ένα διερχόμενο αυτοκίνητο, προσπαθώντας με σπαστά ελληνικά και λίγα αγγλικά να εξηγήσουν στον οδηγό τι είχε συμβεί.

Ο οδηγός πήγε μέχρι την παραλία και όταν διαπίστωσε ότι η ζωή του ψαρά βρισκόταν σε κίνδυνο, αμέσως κάλεσε το Λιμενικό. Στο μεταξύ, ειδοποιήθηκε και ο γιος του ψαρά, ο οποίος πήρε ένα σκάφος από το λιμανάκι της Σκάλας Ραχωνίου και κατευθύνθηκε προς το σημείο.

Τον έσωσαν γιος και ανιψιός

Αφού πλησίασε αρκετά στη βάρκα του πατέρα του, έκοψε τα δίχτυα για να τον απεγκλωβίσει. Στη συνέχεια, στο σημείο έφτασε και άλλη μια βάρκα, με τον ανιψιό του, ο οποίος τράβηξε τον 67χρονο έξω από το νερό.

Υπολογίζεται ότι ο 67χρονος έμεινε μια ώρα μέσα στη θάλασσα, κρεμάμενος από τη βάρκα του. Ο ψαράς, μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Πρίνου, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε συμπτώματα υποθερμίας, δεν χρειάστηκε όμως να νοσηλευτεί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ