Θάνος Ασκητής: Το σεξ στις σχέσεις μειώθηκε κατά 40% κατά τη διάρκεια του lockdown

Απαντήσεις στο ερώτημα αν μια σχέση μπορεί να αντέξει χωρίς σεξ έδωσε ο καθηγητής ψυχιατρικής και πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, Θάνος Ασκητής, μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «ΣΤΟΥΝΤΙΟ4».

«Ο άνθρωπος που αγαπάει το σεξ αγαπάει τη ζωή. Η μόνιμη σχέση δεν πεθαίνει σεξουαλικά επειδή οι άνθρωποι γέρασαν. Πεθαίνει επειδή παραιτούμαστε. Το ζευγάρι έχει το δικαίωμα να μιλάει. Δεν θα χάσει ποτέ από το λόγο του την ύπαρξή του» είπε ο ίδιος, ανακεφαλαιώνοντας στην ανάλυσή του.

Θάνος Ασκητής: Είδαμε όλοι πλευρές του εαυτού μας που δεν ξέραμε

Παράλληλα, επισήμανε ότι μετά από τα lockdown υπάρχει μεγαλύτερη προσέγγιση στις ανθρώπινες σχέσεις και παρατηρείται συγκρουσιακή εικόνα στα ζευγάρια, όπως και ότι η αλήθεια για το ζευγάρι «κρυβόταν» και αναδύθηκε λόγω της κατάστασης.

Ο ίδιος τόνισε ακόμη ότι «το δεύτερο και το τρίτο lockdown ανέδειξε τα θέματα των προβληματικών σχέσεων. Πολλά ζευγάρια απομονώθηκαν ακόμα περισσότερο λόγω και της τηλεργασίας και το σεξ μειώθηκε κατά 40%. Στις θεραπείες είδαμε ότι οι άνθρωποι είδαν τις αρνητικές πλευρές τους. Είδαμε όλοι πλευρές του εαυτού μας που δεν ξέραμε».

Τέλος, υπογράμμισε ότι «η εξοικίωση στο σεξ είναι πάντα θετική. Το αρνητικό είναι να χάσουμε τον μύθο της έλξης» κρούοντας έτσι με τον τρόπο του τον κώδωνα του κινδύνου για ό,τι αναμένεται να ακολουθήσει μελλοντικά, αν δεν φροντίσουμε να μεριμνήσουμε όσο είναι ακόμη καιρός.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ