Πάτρα: Η ανακρίτρια απέρριψε το αίτημα της Πισπιρίγκου για επανέλεγχο στο αίμα της Τζωρτζίνας

Η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση θανάτου της Τζωρτζίνας απέρριψε το αίτημα της Ρούλας Πισπιρίγκου για επανέλεγχο στο αίμα της 9χρονης, σε τοξικολογικό εργαστήριο της Κρήτης, όπως έγινε γνωστό σήμερα. Η 18η τακτική ανακρίτρια δεν έκανε δεκτό το εν λόγω αίτημα με το σκεπτικό ότι η 33χρονη, που είναι προφυλακισμένη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, εσκεμμένα χρονοτριβεί, ώστε να κρατήσει ανοικτή την υπόθεση στο στάδιο της ανάκρισης.

Αυτό μεταδίδει το thebest.gr, υπογραμμίζοντας σε αυτό το σημείο ότι μόλις πριν από περίπου έναν μήνα το τοξικολογικό εργαστήριο του Πανεπιστημίου Κρήτης υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή ύστερα από πλημμύρα, με αποτέλεσμα τα περισσότερα μηχανήματα να καταστραφούν.

Η εκπομπή T-Live στον Alpha μετέδωσε σχετικά πλάνα από τις ζημιές που υπέστη το συγκεκριμένο εργαστήριο στις 26 Απριλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής, η ζημιά προκλήθηκε από διάβρωση σε σωλήνωση που είχε σχέση με το σύστημα πυρόσβεσης. Οπότε, το νερό έτρεχε για ώρες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ιστοσελίδας, αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά απορρίφθηκαν 16 αιτήματα της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Μεταξύ άλλων, ζητούσε να καταθέσει o δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος που είχε μιλήσει με γιατρούς και νοσηλευτές για την υπόθεση, όμως η ανακρίτρια απέρριψε και αυτό το αίτημα, γιατί έκρινε πως η όποια κατάθεση κρίνεται άνευ σημασίας.

Τα αιτήματα της Ρούλας Πισπιρίγκου

Η Ρούλα Πισπιρίγκου ζητούσε, μεταξύ άλλων, να διερευνηθεί:

-η δυνατότητα χημικής ανάλυσης της φαρμακευτικής ουσίας κεταμίνη που βρέθηκε στο μεταθανάτιο αίμα της Τζωρτζίνας
-το ενδεχόμενο εντοπισμού της παρασκευάστριας εταιρίας σε περίπτωση που πρόκειται για κεταμίνη που χορηγείται από νοσοκομεία
-σε ποια φαρμακαποθήκη, νοσοκομείο ή άλλη τυχόν υπηρεσία υπάρχει έλλειμμα κεταμίνης
-αν υπάρχει διαφορά της χημικής κεταμίνης που χορηγείται σε ζώα από αυτή που χορηγείται σε ανθρώπους
-με οποιοδήποτε άλλο μέσο η προέλευση της συγκεκριμένης κεταμίνης που προκάλεσε το θάνατο της Τζωρτζίνας
-αν χρησιμοποιείται ροκουρόνιο σε άλλες παιδιατρικές κλινικές της χώρας, αν υπήρχε ροκουρόνιο στο σάκο αναζωογόνησης της ΜΕΘ Παίδων κατά τη στιγμή που οι γιατροί ανέλαβαν την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση της Τζωρτζίνας.

Παράλληλα ζητούσε να κληθεί να καταθέσει ενόρκως ο διευθυντής ΚΕΘΕΑ Χρήστος Λιάπης σχετικά με το αν επιβεβαιώνει τις δηλώσεις του και τοποθετήσεις του μέσω διαδικτύου, για το ότι η κεταμίνη δεν είναι ικανή να προκαλέσει το θάνατο ασθενούς και ότι η δεκαπλάσια δόση κεταμίνης εξαιτίας ιατρικού λάθους δεν είχε θανατηφόρα έκβαση.

Ζητούσε να διερευνηθεί εάν πέραν του γονιδιακού ελέγχου έχει διενεργηθεί γονιδιακός έλεγχος άλλης φύσεως και δη νευρολογικής φύσης ή για αυτοάνοσα νοσήματα, ενώ παράλληλα ζητούσε να διενεργηθεί νέος εργαστηριακός έλεγχος σε δείγματα αίματος και ούρων της Τζωρτζίνας από αναγνωρισμένο εργαστήριο του εξωτερικού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ