Θάνατος 49χρονου στην Πάτρα: Ο Πλεύρης ζήτησε την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου “Άγιος Ανδρέας”

Την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου “Άγιος Ανδρέας” στην Πάτρα, ζήτησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, σχετικά με την υπόθεση του θανάτου του 49χρονου ζαχαροπλάστη, τον οποίο έδιωξαν από το νοσοκομείο επειδή δεν εφημέρευε. 

Ο υπουργός Υγείας ζήτησε, επίσης, και την ενεργοποίηση των διατάξεων της θέσης σε αργία για όσους ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από την αξιολόγηση του πορίσματος της κατεπείγουσας έρευνας ο Θάνος Πλεύρης διέταξε κατεπείγουσα ΕΔΕ για την υπόθεση, που συγκλονίζει το πανελλήνιο.

Ξεσπούν τα αδέλφια του 49χρονου που πέθανε αβοήθητος – “Τον έδιωξαν σαν το σκυλί”

Οργή και αγανάκτηση επικρατεί για τον θάνατο του 49χρονου, που πήγε στο νοσοκομείο και τον έδιωξαν γιατί δεν εφημέρευε, στην Πάτρα. Ο άτυχος ζαχαροπλάστης, Θ.Ν., εξέπνευσε λίγα μέτρα μακριά από το νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας”, όπου είχε πάει μόνος του, οδηγώντας, καθώς ένιωθε πόνους στο στήθος και αδυναμία στην αναπνοή. Όμως τον έδιωξαν γιατί το νοσοκομείο δεν είχε εφημερία, με αποτέλεσμα λίγη ώρα μετά να εκπνεύσει από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Η αδελφή του 49χρονου συγκλονίζει. “Πήγε το παιδί στο νοσοκομείο και τον έδιωξαν σαν το σκυλί. Τι έπρεπε να κάνει. Γιατί τον άφησαν μόνο του, γιατί δεν τον είδε ένα γιατρός. Γιατί, γιατί;”, ξέσπασε στην κάμερα του ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα επείγοντα μίλησε με μία νοσηλεύτρια η οποία δεν κάλεσε γιατρό και του είπε πως το νοσοκομείο δεν εφημερεύει και να πάει σε αυτό του Ρίου. Ο άτυχος 49χρονος έφυγε και μίλησε με τον αδελφό του.

“Τι έγινε, του λέω. Μου λέει ‘είμαι έξω από τον Άγιο Ανδρέα και δεν με δέχτηκαν, μου είπαν δεν εφημερεύει και είμαι απ’ έξω και δεν μπορώ να πάω μόνος μου. Δεν είμαι καλά, τρέξε’. Ένα λεπτό πριν φτάσω με ξαναπαίρνει τηλέφωνο μου λέει ‘Νίκο αργείς, δεν μπορώ’. Φτάνω, παρκάρω. Κατεβαίνει από το αυτοκίνητό του και μπαίνει στο δικό μου και μου λέει ΄δεν είμαι καλά, δεν μπορώ’. Φεύγουμε, στη διαδρομή μου έμεινε στα χέρια, έπαθε ανακοπή. Προσπαθούσα οδηγώντας μέχρι να φτάσω στο Ρίο αλλά ήταν πολύ αργά”, λέει ο αδελφός του.

Στο νοσοκομείο του Ρίου οι γιατροί δεν κατάφεραν να επαναφέρουν τον 49χρονο, καθώς είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος.

“Να μας πουν οπτική διάγνωση στον ‘Άγιο Ανδρέα’, πρωτοπορεί η Πάτρα. Να μας απαντήσουν. Όταν κάποιος δεν μπορεί, τον πονάει η πλάτη του, να πάει στο νεκροταφείο καλύτερα. Τι να πω στη μάνα που έχασε μέσα σε 10 μήνες δυο παιδιά, τι να της πω. Να μην κλάψει καμία μάνα, καμία αδελφή, κανένας πάλι”, λέει με πόνο ψυχής η αδελφή του.

Οι συγγενείς του 49χρονου ζητούν δικαίωση για τον θάνατό του. “Στον ‘Άγιο Ανδρέα’ μπήκε μέσα, δύο νοσηλεύτριες τον είδανε, του είπανε να πάει στο Ρίο. Ό,τι και να είχε ένας άνθρωπος για να πάει μία η ώρα στο νοσοκομείο μόνος του, βράδυ, κάποιο πρόβλημα είχε. Πήγε τσάμπα, είναι κρίμα”, λέει ο αδελφός του.

Κύκλοι του υπουργείου Υγείας μεταφέρουν ότι είναι αδιανόητο ότι έδιωξαν τον 49χρονο χωρίς να τον δει γιατρός. Σημειώνεται ότι πριν από λίγους μήνες είχε πεθάνει και η αδελφή του 49χρονου από επιπλοκές του κορονοϊού.

ΕΔΕ διέταξε ο Πλεύρης – Περισσότεροι από 70 γιατροί εφημέρευαν στον “Άγιο Ανδρέα”

Όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Παρασκευής, στα χέρια του υπουργού Υγείας βρίσκεται πλέον το αποτέλεσμα της κατεπείγουσας έρευνας που διέταξε σχετικά με τον θάνατο του 49χρονου ζαχαροπλάστη.

Βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας, ο Θάνος Πλεύρης ζήτησε τη διενέργεια άμεσης Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ), που πέρα από τις ευθύνες του νοσηλευτικού προσωπικού που επιμελήθηκε του συμβάντος θα αναζητηθούν και τυχόν ευθύνες των διοικητικών οργάνων αναφορικώς με πλημμέλειες τους για το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται σε τέτοια περιστατικά.

Είναι ενδεικτικό, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, ότι εκείνη την ώρα στο νοσοκομείο εφημέρευαν άνω των 70 ιατρών όλων των ειδικοτήτων, που μπορούσαν να ελέγξουν το περιστατικό.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ