Θάνατος 16χρονου: «Αν δεν ήταν Ρομά, ο αστυνομικός θα είχε προφυλακιστεί», λέει ο Λύτρας

Στη υπόθεση του 16χρονου Ρομά, Κώστα Φραγκούλη, ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά τον πυροβολισμό που δέχθηκε από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης, στη Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε ο δικηγόρος της οικογένειας, Απόστολος Λύτρας. 

Θεσσαλονίκη: Ο Λύτρας αναλαμβάνει δικηγόρος της οικογένειας του 16χρονου Ρομά – «Γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος»

Ο δικηγόρος έκανε λόγο για συγκάλυψη από τις αρχές, σημειώνοντας ότι ο αστυνομικός δεν μπορεί να μιλάει για άμυνα. «Κυνηγούσε ένα 16χρονο παιδί μαζί με άλλους συναδέλφους του» είπε.

«Είχε να κάνει πολλές διαδικασίες -με βάση την εκπαίδευση που έχει κάνει σαν αστυνομικός- μέχρι να σηκώσει το όπλο και να πυροβολήσει», δήλωσε στο ΟPEN ο κ. Λύτρας και σημείωσε: «αν δεν ήταν Ρομά και ήταν ένα παιδί που πήγαινε στο κολέγιο, ξέρετε ότι αυτή τη στιγμή θα είχε προφυλακιστεί ο αστυνομικός;».

Ο γνωστός δικηγόρος αναφέρθηκε και στη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου λέγοντας ότι «οι ίδιες δικαιολογίες είχαν ακουστεί».

Σημειώνεται πως την περασμένη Παρασκευή οι γονείς του 16χρονου δήλωσαν παράσταση υποστήριξης της νέας κατηγορίας, ζητώντας -μέσω του δικηγόρου τους- να γίνει πραγματογνωμοσύνη στα βίντεο που κατέγραψαν το επεισόδιο και βαλλιστική εξέταση.

«Δικαιοσύνη δεν έχουμε. Αυτοί που κάθονται στις καρέκλες είναι λάθος. Αφού τον άφησαν ελεύθερο πάει να πει ότι δεν έχουμε δικαιοσύνη», δήλωσε ο πατέρας του 16χρονου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ