Θα τους “δώσουν” οι κάμερες!

Σε συνεργασία με τράπεζες, προχωρά το υπουργείο Εργασίας, όπως αποκάλυψε ο Γιώργος Κουτρουμάνης στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, προκειμένου να καταστεί δυνατό ο εντοπισμός από τις κάμερες των ΑΤΜ των επιτήδειων που εισέπρατταν τις συντάξεις δικαιούχων που απεβίωσαν.

Αναφερόμενος στις 40.000 συντάξεις “μαϊμού” που διακόπτονται, ο κ. Κουτρουμάνης τόνισε ότι ήδη, υπάρχουν υποθέσεις που διαβιβάστηκαν στον εισαγγελέα, ενώ, όπως είπε “όταν κλήθηκε κάποιος να λογοδοτήσει διότι εισέπραττε παρανόμως σύνταξη, αυτοκτόνησε επειδή ήταν επώνυμος στην περιοχή του”.

Από την πλευρά του ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, είπε ότι λόγω της δυσκολίας του έργου, θα χρησιμοποιηθούν ακόμα και ιδιωτικά δικηγορικά γραφεία.

Επίσης, ο υπουργός Εργασίας διαβεβαίωσε ότι οι συντάξεις είναι διασφαλισμένες για το 2012 και τα επόμενα χρόνια , όπως διαβεβαίωσε, με την προϋπόθεση, όπως είπε, να απομακρυνθεί οριστικά η χώρα από τον κίνδυνο της χρεωκοπίας.Ωστόσο, προειδοποίησε ότι αν αυτή η ύφεση συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, το 2013, το 2014, το 2015, “ουδείς μπορεί να περιμένει να έχουμε αυτό το επίπεδο μισθών και συντάξεων”.  

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ