Θα «σιγήσει» η Καμεράτα;

Θα «σιγήσει» η Καμεράτα;

Παραμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενο στην Καμεράτα – Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής, ένα μήνα μετά την επίσχεση εργασίας στην οποία προχώρησαν διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους από τον Οκτώβριο του 2013.

Τους τελευταίους πέντε μήνες οι εργαζόμενοι στη  μοναδική  Ορχήστρα Δωματίου στην Ελλάδα, καταγγέλλουν ότι παρά την ανάληψη καθηκόντων από νέο Δ.Σ. στο Μουσικό και Εκπαιδευτικό Οργανισμό Ελλάδος, δεν έχουν πληρωθεί, ούτε αποζημιωθεί για τις μετακινήσεις εκτός έδρας από τον περασμένο Σεπτέμβριο και δεν έχουν λάβει συγγενικά δικαιώματα για την εμπορική χρήση ηχογραφήσεων, βιντεοσκοπήσεων και τηλεοπτικών αναμεταδόσεων.

Σε ανοιχτή επιστολή τους, οι εργαζόμενοι εξηγούν τους λόγους που τους οδήγησαν στην «επιλογή της επίσχεσης» κι επισημαίνουν ότι βρίσκονται σε αδιέξοδο:

«Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι της Καμεράτα-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, διανύουμε τον πρώτο μήνα του δίκαιου αγώνα μας, μέσω της επίσχεσης εργασίας.

Έχοντας  απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, ασκούμε το έννομο δικαίωμα μας προκειμένου να εξασφαλίσουμε 5 (μέχρι στιγμής) μηνών δεδουλευμένα και όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από τις συμβάσεις μας . Συνάμα, πασχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις  ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα της Ορχήστρας, της μοναδικής  Ορχήστρας Δωματίου στην Ελλάδα.

Καλούμε τον Υπουργό Πολιτισμού να ενσκήψει στο πρόβλημα και να δώσει οριστική λύση λαμβάνοντας υπόψιν ότι σύμφωνα με το καταστατικό του Μουσικού και Εκπαιδευτικού Οργανισμού Ελλάδος, το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού πρέπει να επιχορηγεί τον Οργανισμό κατά  τρόπο που να εξασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία της Ορχήστρας.  Αυτό επιζητούμε και σ΄αυτό ελπίζουμε.

Είναι φανερό ότι δεν υπάρχει καθεστώς δύο ταχυτήτων ανάμεσα σε αυτούς που προέβησαν σε επίσχεση και μη. Η οικονομική δυσλειτουργία του Οργανισμού είναι πραγματική και αφορά όλους μας. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει σωματείο δυσκολεύει το συντονισμό των ενεργειών στο σύνολό μας. Πιστεύουμε όμως ότι είναι θέμα χρόνου να αντιληφθούν όλοι οι συνάδελφοι ότι ο αγώνας είναι κοινός και θα χρειαστεί κοινός βηματισμός προκειμένου να επιτευχθεί ο παραπάνω στόχος.

Απευθύνουμε λοιπόν πρόσκληση σε όλους όσους δεν επέλεξαν, προς το παρόν, την επίσχεση εργασίας  να συμπράξουν μαζί μας για έναν και μοναδικό σκοπό. Την συνέχιση της Ορχήστρας σε βάθος χρόνου. 

Θέλουμε να καταστήσουμε γνωστό ότι οι περισσότεροι  από εμάς που προβήκαμε σε επίσχεση εργασίας, εργαζόμαστε για την Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής πάρα πολλά χρόνια, υπάρχουν δε και κάποιοι που είμαστε από την ίδρυσή της.  Την «πονάμε» την Ορχήστρα. Κύριο μέλημά μας είναι το καλό και η βιωσιμότητα της. Κάποιοι δεν μπορούμε να φανταστούμε τη ζωή μας χωρίς αυτήν.

 

Ολες αυτές τις ανησυχίες μας  τις εκφράσαμε στο  Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού μην έχοντας πάρει ως σήμερα καμία ουσιαστική απάντηση.    

Καλούμε όλους όσους εποπτεύουν τον Οργανισμό και εμπλέκονται στην εύρυθμη λειτουργία του να προχωρήσουν σε ενέργειες που διασφαλίζουν το μέλλον του και τα εργασιακά δικαιώματα του προσωπικού. Η «ΚΑΜΕΡΑΤΑ-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής»,  πρέπει  να συνεχίσει  απρόσκοπτα το καλλιτεχνικό της  έργο χωρίς άλλο μέλημα».

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ KAMΕΡΑΤΑ-ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ