Τεστ για τον κορονοϊό στην πλατεία Κυψέλης – Τι δήλωσαν Κικίλιας και Τσιόδρας

Στοχευμένα τεστ κορονοϊού από ειδική κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ, προκειμένου να περιοριστεί η μετάδοση του ιού στην πρωτεύουσα, έγιναν σήμερα στην Κυψέλη, παρουσία του υπουργού Υγείας Βασίλης Κικίλιας, του επικεφαλής της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων του υπουργείου, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και του προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι με βάση τις επιδημιολογικές μελέτες υπάρχουν περίπου 900 ενεργά κρούσματα στα επτά διαμερίσματα του δήμου της Αθήνας και, όπως σημείωσε, “είναι υποχρέωσή μας να πράξουμε τα δέοντα έτσι ώστε να προστατέψουμε τους συμπολίτες μας”.

Σημείωσε ότι στόχος είναι “να μπορούμε να ελέγξουμε το επιδημιολογικό βάρος σε ό,τι έχει να κάνει με ευάλωτες ομάδες αλλά και σε ό,τι έχει να κάνει με τους συμπολίτες μας. Και να μεριμνήσουμε έτσι ώστε αυτό να μπορέσει να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο των μέτρων που παίρνουμε για την Αττική”.

Υπενθύμισε ότι παράλληλα με αυτή τη δράση, “εκκινούμε τη διαδικασία έτσι ώστε οι ευάλωτες ομάδες των συμπολιτών μας, που έρχονται στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας και περιλαμβάνουν κυρίως ασυμπτωματικούς ή με ελαφρά συμπτώματα νεαρούς ευάλωτων ομάδων θα μπορούν να πηγαίνουν σε ξενοδοχεία καραντίνας”.

Εξήγησε, στη συνέχεια, ότι αυτό θα γίνεται καθ’ όλη τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα όπου χρειαστεί, στην Αθήνα, στην Περιφέρεια Αττικής και σε όλη την Ελλάδα.

Από την πλευρά του, ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε μιλώντας στους δημοσιογράφους πως “όπως ξέρετε η στρατηγική για τον έλεγχο για τον ιό αφορά τον εργαστηριακό έλεγχο και μετά την ανίχνευση των επαφών των θετικών και την απομόνωση των θετικών και την καραντίνα των επαφών τους”.

Εξήγησε ότι αυτή είναι η κύρια στρατηγική που ακολουθείται αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο και “φυσικά επειδή η επιδημία δείχνει μια μεγάλη ετερογένεια, είναι τοπική επιδημία, αφορά τοπικές περιοχές, πρέπει να εντείνονται αυτές οι δράσεις σε περιοχές όπου υπάρχει έξαρση. Και αυτή τη στιγμή αυτό γίνεται, αυτή είναι η δράση που γίνεται και έχει εξαιρετική σημασία για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού”, κατέληξε ο καθηγητής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ