Τέλος στην ταλαιπωρία των καρκινοπαθών – Ιδιωτικές κλινικές θα παρέχουν τα σκευάσματα χημειοθεραπείας

Την παροχή σκευασμάτων χημειοθεραπείας σε ογκολογικούς ασθενείς ξεκινούν από την Πέμπτη 20 ιδιωτικές κλινικές στην Αττική , μειώνοντας με τον τρόπο αυτό την ταλαιπωρία των καρκινοπαθών από την πολύωρη αναμονή στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα ”Ελεύθερος Τύπος”, η διάθεση ογκολογικών σκευασμάτων μέσω των ιδιωτικών κλινικών είναι το πρώτο σκέλος του κυβερνητικού σχεδιασμού που περιλαμβάνεται στις διατάξεις του διυπουργικού νομοσχεδίου με τίτλο ”ρυθμίσεις του υπουργείου Εσωτερικών, διατάξεις για την ψηφιακή διακυβέρνηση και άλλα επείγοντα ζητήματα”, σύμφωνα με την οποία ο ΕΟΠΥΥ δύναται να διακινεί προς τα ιδιωτικά φαρμακεία ή σημεία διανομής των Υγειονομικών Περιφερειών ή απευθείας στον ασφαλισμένο φάρμακα υψηλού κόστους τα οποία δεν έχουν άδεια κυκλοφορίας μόνο για νοσοκομειακή χρήση και καθορίζονται με Υπουργική Απόφαση έπειτα από πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, 20 ιδιωτικές κλινικές της Αττικής έχουν υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τον ΕΟΠΥΥ προκειμένου να παραλαμβάνουν οι ίδιες αντί των ασθενών τους τα ογκολογικά σκευάσματα. Οι ιδιωτικές κλινικές θα συλλέγουν τις συνταγές των ασφαλισμένων και θα λαμβάνουν τα νοσοκομειακά ογκολογικά φάρμακα κατά προτεραιότητα, ώστε οι ασθενείς την ημέρα που θα έχουν προγραμματισμένη χημειοθεραπεία να πηγαίνουν απευθείας στην κλινική και να βρίσκουν εκεί τα φάρμακά τους.

Σε πρώτη φάση, το μέτρο αυτό υλοποιείται για τις ιδιωτικές κλινικές της Αττικής, ενώ πολύ σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει και σε άλλες πόλεις.

Επίσης, στόχος είναι να καλυφθούν σε επόμενο χρόνο και άλλοι ασθενείς πλην των ογκολογικών, όπως για παράδειγμα οι ασθενείς με αρθρίτιδα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ