Τεκτονική Στοά: Αυτός είναι ο 61χρονος «Θεματοφύλακας του Συντάγματος» που συνελήφθη για την έκρηξη

Ένας 61χρονος βρίσκεται πίσω από την έκρηξη στην Τεκτονική Στοά στο κέντρο της Αθήνας όπου είχαν τοποθετηθεί δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί. Ο 61χρονος συνελήφθη για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών στον Ωρωπό, ενώ ταυτοποιήθηκε και ως ο δράστης τοποθέτησης δύο αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών στις 13 Ιουλίου σε κτίρια.

Συνελήφθη 61χρονος για την έκρηξη στην Τεκτονική Στοά – Εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών στο σπίτι του

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, την ημέρα που είχε προκαλέσει την έκρηξη στην Τεκτονική Στοά,  είχε βάλει εκρηκτικό μηχανισμό σε διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ανατολικής Αττικής αλλά δεν εξερράγη. Επίσης, ο συλληφθείς είχε «χτυπήσει» το ειρηνοδικείο Κρωπίας με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό τον περασμένο Μάρτιο.

Ο 61χρονος που συνελήφθη για την έκρηξη στην Τεκτονική Στοά

Στην κατοχή του έχει βρεθεί μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών (μεταξύ αυτών TNT και ANFO), ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος φέρεται να επικαλείται το άρθρο 120 του Συντάγματος. Ανήκει στους λεγόμενους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» και ήταν φανατικός πολέμιος των μασόνων.

Ο 61χρονος είχε στήσει ουσιαστικά εργαστήριο παρασκευής βομβών, με τις έρευνες των Αρχών να επεκτείνονται και εκτός Ωρωπού, σε άλλα σπίτια στην Αττική.

Την προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

ΒΙΝΤΕΟ από τη στιγμή της έκρηξης:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ