Τέμπη: Συγκλονίζει πατέρας θύματος – «Κύριε πρωθυπουργέ, σας καλώ να κάνετε, οτιδήποτε θα κάνατε εάν επρόκειτο για το δικό σας παιδί»

«Σας καλώ να κάνετε, οτιδήποτε θα κάνατε εάν ήταν το δικό σας παιδί, μέσα στο τρένο». Με αυτά τα λόγια απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κρατώντας την φωτογραφία της κόρης του, ο πατέρας της αδικοχαμένης 18χρονης Αναστασίας Παπαγγελή, η οποία έχασε την ζωή της την μοιραία νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου, στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε στα Τέμπη.

Της Κωνσταντίνας Χαϊνά

Κατά την διάρκεια της σύντομης ομιλίας του, στην συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην ΕΣΗΕΑ, με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από την τραγωδία των Τεμπών, ο πατέρας της Αναστασίας Παπαγγελή, έκανε λόγο για ένα παγωμένο βράδυ, όπου μια ομάδα «φονιάδων διεφθαρμένων πολιτικών, επιχειρηματιών, διοικητών καθώς και υπαλλήλων, εκμεταλλευόμενη μια απογυμνωμένη Δικαιοσύνη, με τους κακοποιούς να γνωρίζουν τις αδυναμίες του σιδηροδρόμου, σκότωσαν το παιδί μου, που ήταν μόλις 18 χρονών».

Παράλληλα, ο ίδιος, έκανε λόγο για εγκληματίες με δόλο και σκοπό, το οικονομικό όφελος. «Ο πρωθυπουργός σιωπά» τόνισε, μόλις λίγες ημέρες προτού συμπληρωθεί ένας χρόνος από την σιδηροδρομική τραγωδία. «Ζούμε έναν παραλογισμό. Πριν το δυστύχημα, έλεγε πως όλα ήταν τέλεια. Μετά το δυστύχημα, ανέφερε πως οφείλεται μόνο σε ανθρώπινο λάθος. Όμως, διαβάσαμε, αναλύσαμε, ρωτήσαμε, ακούσαμε, ψάξαμε και μάθαμε ότι δεν είναι έτσι» πρόσθεσε, και επεσήμανε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη πως ο «λαός βοά κ. Πρωθυπουργέ. Γνωρίζατε την αλήθεια, όμως εμείς όχι. Τώρα ξέρουμε και εμείς, αλλά είναι πλέον αργά. Το κακό έγινε. Για αυτό σας καλούμε, να κάνετε, οτιδήποτε θα κάνατε εάν επρόκειτο για το δικό σας παιδί».

Ο πατέρας της Αναστασίας Παπαγγελή, προσπαθώντας να κρατήσει τα δάκρυά του, ανέφερε, πάντα απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, πως έχει όλα τα “όπλα” και τα μέσα, προκειμένου να λάμψει η αλήθεια, και να τιμωρηθούν όλοι οι ένοχοι.

«Δεν έχετε την δύναμη να φέρετε τα παιδιά μας πίσω, δεν είστε ο Θεός. Μπορείτε όμως να φέρετε τους καλύτερους του κόσμου που ασχολούνται με τον σιδηρόδρομο, για να είναι η συνείδησή σας καθαρή. Για να μην κλάψουν ξανά μανάδες και πατεράδες. Ζητάω μια ανοιχτή διάσκεψη αλήθειας μεταξύ του πρωθυπουργού και των δικαστών, για να ακούσουμε ζωντανά τις απόψεις όλων. Να μάθουμε τι πάει λάθος. Είναι υποχρέωσή σας. Έχω υποσχεθεί στην κόρη μου, γιατί μιλάμε, εγώ της μιλάω, πως θα τα λέω στους ανθρώπους, και εκείνη εάν μπορεί, να τα λέει στον Θεό» κατέληξε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ