Τέμπη: Σε αίθουσα των ΤΕΙ Λάρισας η δίκη τον Ιούνιο – Το τηλεφώνημα του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας στον Φλωρίδη

Σε ειδικό χώρο που θα διαμορφωθεί στο ΤΕΙ Λάρισας θα γίνει η δίκη για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, όπως είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης.

Ο κ. Φλωρίδης μιλώντας στο OPEN είπε ότι η δίκη για τα Τέμπη θα διεξαχθεί τον Ιούνιο και μέσα σε 1,5 μήνα η αίθουσα των ΤΕΙ θα είναι καθ’όλα έτοιμη.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «μόλις περατωθεί η διαδικασία της ανάκρισης, τις επόμενες ημέρες, η υπόθεση θα οδηγηθεί κατευθείαν στο ακροατήριο. Τον Ιούνιο θα αρχίσει η δίκη».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο Εισαγγελέας Εφετών ζήτησε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας να βρεθεί αίθουσα να γίνει στην Λάρισα η δίκη. Ο Περιφερειάρχης μου τηλεφώνησε, μού είπε για το αίτημα του εισαγγελέα και χρηματοδοτούμε εμείς άμεσα την Περιφέρεια η οποία ετοιμάστηκε με τις τεχνικές υπηρεσίες της ώστε μέσα σε 1,5 μήνα να είναι έτοιμη η διαμόρφωση του χώρου που θα εξυπηρετήσει τους δικαστές, τους κατηγορουμένους, τους δικηγόρους όλων των πλευρών συν το ακροατήριο για την υπόθεση των Τεμπών».

Ο κ. Φλωρίδης ανέφερε ακόμη ότι «παρακολουθώ τις τελευταίες ημέρες και έχω στενοχωρηθεί πάρα πολύ μια επίθεση εναντίον των δικαστών που ασχολούνται με το θέμα της ανάκρισης του δυστυχήματος των Τεμπών. Θεωρώ ότι είναι πολύ άδικο γιατί μέσα σε έναν χρόνο μία πάρα πολύ δύσκολη ανάκριση ολοκληρώνεται τις αμέσως επόμενες ημέρες. Από την ανάκριση αυτή έχουν καταστεί κατηγορούμενα 31 άτομα».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του OPEN:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ