Τέμπη: Προθεσμία για τις 30 Μαρτίου έλαβε ο επιθεωρητής – «Να γίνει σεβαστό το τεκμήριο αθωότητας»

Προθεσμία έλαβε και ο προϊστάμενος επιθεώρησης του Σιδηροδρομικού Σταθμού Λάρισας προκειμένου να απολογηθεί στον εφέτη ανακριτή, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Δυστύχημα στα Τέμπη: Προθεσμία να απολογηθούν έλαβαν οι δύο σταθμάρχες

Σύμφωνα με το larissanet.gr, ο επιθεωρητής έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη 30 Μαρτίου. Νωρίτερα, οι δύο σταθμάρχες της Λάρισας έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή 24 Μαρτίου.

Ο συνήγορος του επιθεωρητή, Γιάννης Γλύκας, δήλωσε ότι θα πρέπει να γίνει σεβαστό το τεκμήριο αθωότητας. «Όλες οι εξηγήσεις του θα τεθούν αναλυτικά και με απολογητικό υπόμνημα, αλλά φυσικά θα απαντήσει και σε όλες τις ερωτήσεις. Μέχρι τότε θα πρέπει να σεβαστούμε όλοι και το τεκμήριο αθωότητάς του, θα κριθεί και μόνο από την ελληνική δικαιοσύνη και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση το τεκμήριο αθωότητας να μετατρέπεται σε τεκμήριο ενοχής», είπε ο δικηγόρος του προϊσταμένου επιθεώρησης του Σιδηροδρομικού Σταθμού Λάρισας.

Τέμπη: «Ο σταθμάρχης δεν είχε εκπαιδευτεί σωστά» – Το πόρισμα της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων

Στόχος του εφέτη ανακριτή είναι να συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία που χρειάζονται οι δικαστικές Αρχές για τα αίτια και τις ευθύνες που οδήγησαν στην τραγωδία.

Ο ανακριτής έχει στα χέρια του μία ογκώδη δικογραφία, την οποία μελετά, διαπιστώνοντας ότι πρόκειται για μία υπόθεση πολύπλοκη και με πολλές παραμέτρους, τόσο για τα αίτια του δυστυχήματος όσο και για την εμπλοκή προσώπων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ