Τέμπη: Πώς είναι σήμερα το «σημείο μηδέν» όπου έγινε η τραγωδία – ΒΙΝΤΕΟ

Εννέα μέρες συμπληρώνονται σήμερα (9/3) από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Το «σημείο μηδέν» όπου συγκρούστηκαν μετωπικά η επιβατική αμαξοστοιχία με το εμπορικό τρένο, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 57 συνάνθρωποί μας, θυμίζει ελάχιστα τις φρικτές εικόνες που έκαναν τον γύρο του κόσμου από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας.

Νέες ποινικές διώξεις για την τραγωδία στα Τέμπη – Κατά του επιθεωρητή του ΟΣΕ και δύο σταθμαρχών

Τα συντρίμμια από τα βαγόνια των δύο τρένων έχουν πλέον απομακρυνθεί από την περιοχή. Αυτά που δεν καταστράφηκαν από την σύγκρουση αποσύρθηκαν από το σημείο συρόμενα πάνω στις ράγες, ενώ για τα υπόλοιπα ήταν απαραίτητη η χρήση γερανών και φορτηγών. Επιπλέον, από την κάτω πλευρά στρώθηκε άσφαλτος.

Τα λουλούδια πάνω στους φράχτες είναι εκεί για να θυμίζουν ότι 57 άνθρωποι, οι περισσότεροι εκ των οποίων νέοι, «έσβησαν» μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων. Τα λουλούδια έχουν αφήσει φίλοι και συγγενείς των θυμάτων στη μνήμη των δικών τους ανθρώπων, που έφυγαν τόσο βίαια, πρόωρα και άδικα.

Ο Αμβρόσιος «ξαναχτύπησε» με αδιανόητες δηλώσεις: Μήπως το δυστύχημα στα Τέμπη είναι τιμωρία από τον Θεό για το Καρναβάλι;

Στις 3 το μεσημέρι θα τελεστεί τρισάγιο στον τόπο της τραγωδίας για την ανάπαυση των ψυχών των νεκρών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου.

Το τρισάγιο θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, με τη συμμετοχή των κληρικών της Μητροπόλεως.

Τέμπη – Θεοδωρόπουλος: «Η ανακρίτρια έχει συγγενική σχέση με πρώην υπουργό – Έχω καταθέσει αίτημα εξαίρεσης»

Δείτε το βίντεο του laikoyra.gr για το πώς είναι σήμερα το σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη:

Η απόφαση για την επισκευή των ζημιών μετά το δυστύχημα – Στο «φως» το έγγραφο

Ένα νέο έγγραφο ήρθε στο φως της δημοσιότητας λίγες ημέρες μετά το δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας.

Όπως αποκάλυψε η εκπομπή του Open «Ανοιχτή Επικοινωνία» πρόκειται για το έγγραφο ανάθεσης για την αποκατάσταση των ζημιών στο σημείο όπου έγινε η σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη.

Από το έγγραφο, που φέρει ημερομηνία 7 Μαρτίου 2023, προκύπτει πως θα συγκροτηθεί μια τριμελής επιτροπή, η οποία θα διαπραγματευτεί και θα εγκρίνει την ανάθεση του έργου για την έναρξη των επειγουσών εργασιών για την επισκευή των υλικών ζημιών που προκάλεσε η φονική σύγκρουση στα Τέμπη τόσο στη γραμμή ανόδου όσο και καθόδου.

Το κόστος για την αποκατάσταση ανέρχεται στα 111.000 ευρώ.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ από την εκπομπή “Ανοιχτή Επικοινωνία” στο ΟΡΕΝ:

Δείτε το έγγραφο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ