Τέμπη: Νέα στοιχεία για τον σταθμάρχη που έχει συλληφθεί – Ήταν πρώην αχθοφόρος του ΟΣΕ

«Πρώην αχθοφόρος στον ΟΣΕ, που εκπαιδεύτηκε πριν από λίγους μήνες» είναι ο σταθμάρχης, ο οποίος είχε βάρδια στον σταθμό της Λάρισας τη νύχτα του τραγικού δυστυχήματος με την σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε συνάδελφός του στην εκπομπή TLive.

Τέμπη: Η σπαρακτική κραυγή μητέρας έξω από το νοσοκομείο της Λάρισας – «Πού είναι το κορίτσι μου;»

Όπως ανέφερε ο συνάδελφος του, αρχικά ήταν αχθοφόρος στον ΟΣΕ και στη συνέχεια εργάστηκε επί 10 χρόνια στο υπουργείο Παιδείας, με αρμοδιότητα να μοιράζει τα σχολικά βιβλία. Τους τελευταίους έξι μήνες πήρε ξανά μετάθεση στον ΟΣΕ και πρόσφατα πέρασε από εκπαίδευση και ανέλαβε σταθμάρχης, σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν.

Στις 24 Ιανουαρίου, ο σταθμάρχης έκανε μία ανάρτηση στα social media, γράφοντας ότι πήρε την πιστοποίηση και ευχήθηκε «καλή μας αρχή». «Μετά το τέλος της εκπαίδευσης και την πιστοποίηση. Καλή μας αρχή», είχε γράψει συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εκπομπή.

Παραιτήθηκε ο Yπουργός Mεταφορών Κώστας Καραμανλής

Υπενθυμίζεται ότι ο σταθμάρχης έχει συλληφθεί ως υπαίτιος του δυστυχήματος και κατηγορείται εκτός των άλλων, για ανθρωποκτονία από αμέλεια άρθρο 302 του Ποινικού Κώδικα), σωματική βλάβη από αμέλεια (314 ΠΚ) και επικίνδυνες παρεμβάσεις στην συγκοινωνία μέσων (291 ΠΚ).

 

Τσίπρας από τα Τέμπη: Είναι στιγμές βαθιάς οδύνης και θλίψης

Ο συνάδελφός του μίλησε στην εκπομπή. «Το δυστύχημα είναι καθαρά ανθρώπινο λάθος. Ξέχασε να γυρίσει τις αιχμές στην ευθεία. Αν γύριζε τις αιχμές το τρένο θα έβγαινε στη γραμμή την κανονική. Και έφυγε στην κάθοδο, όπου ερχόταν το εμπορικό», δήλωσε.

Σε ερώτηση εάν ο σταθμάρχης γνώριζε ότι ερχόταν το εμπορικό, απάντησε: «το γνώριζε». «Πώς μπερδεύτηκε τι έγινε, δεν μπορώ να ξέρω…», συμπλήρωσε. Διευκρίνισε ότι ήταν μαζί όλη τη νύχτα. «Συγκλονισμένος ήταν, ήταν χάλια», είπε ο συνάδελφός του.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι βρίσκονταν δύο μηχανοδηγοί στην αμαξοστοιχία.
Δείτε το βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ