Τέμπη: «Αν μπορούσαν, θα πετούσαν τα υπολείμματα και στη θάλασσα» – Ξεσπάει πατέρας θυμάτων της τραγωδίας

Εξελίξεις υπάρχουν τα τελευταία 24ωρα στην υπόθεση της πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη, μετά τις αναφορές ότι εντοπίστηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο, όπου έχει μεταφερθεί χώμα από το σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Πρόκειται για οικόπεδο που ανήκει σε εργολάβο, ο οποίος το τρίτο 24ωρο μετά το δυστύχημα έλαβε εντολή να μεταφέρει το χώμα επί του οποίου κατέληξαν τα πρώτα βαγόνια.

«Στην προηγούμενη δειγματοληπτική έρευνα που είχε γίνει βρέθηκαν υπολείμματα της αμαξοστοιχίας, των συρμών, αλλά και οστά. Αυτά που βρέθηκαν στάλθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να γίνει ταυτοποίηση του DNA», είπε η δικηγόρος Μαρία Χατζηκωνσταντίνου στο Mega.

Η ίδια τόνισε πως ήδη από τις πρώτες 10 μέρες είχε καταγγελθεί η εγκληματική αμέλεια από όλους τους φορείς, τις δικαστικές και τις εισαγγελικές αρχές.

«Επικρατούσε ένα μπάχαλο. Δεν υπήρχε καμία περιφρούρηση του χώρου. Σε περίπτωση που βρεθεί ότι είναι υπολείμματα και ταυτοποιηθούν με DNA και συσχετιστούν με ανθρώπους που χάθηκαν, αλλάζουν πολλά πράγματα και αναφορικά με τις κατηγορίες», είπε η κα Χατζηκωνσταντίνου.

Την βεβαιότητά του ότι τα υπολείμματα οστών που βρέθηκαν στο οικόπεδο, είναι ανθρώπινα, εξέφρασε ο Παύλος Ασλανίδης, πατέρας θυμάτων της τραγωδίας. Όπως δήλωσε ο ίδιος στoν τηλεοπτικό σταθμό, τον περασμένο Νοέμβριο τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά είχαν βρει ανθρώπινα οστά από τέσσερις κοπέλες και έχουν ταυτοποιηθεί. «Είναι σίγουρα ανθρώπινα υπολείμματα, γιατί τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά ανιχνεύουν μόνο ανθρώπινα οστά», πρόσθεσε ο κ. Ασλανίδης.

«Πρέπει να παραιτηθεί ο Φλωρίδης, γιατί είπε ότι είμαστε για τα μπάζα εμείς οι γονείς που μιλήσαμε για ξεμπάζωμα και μπάζωμα. Μας είπε προχθές “τι να κάνουμε, να τα πετάξουμε στη θάλασσα;”. Αν μπορούσαν, θα τα πετούσαν και στη θάλασσα. Να παραιτηθεί ο αρμόδιος υπουργός. Έπρεπε να παραιτηθεί εχθές», συμπλήρωσε.

Όπως δήλωσε, οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους προκειμένου να έρθει στο φως η αλήθεια. «Δυστυχώς έπρεπε να πάμε έξω από την χώρα μας για να ξεκινήσει η δικαίωση, λυπάμαι που το λέω αυτό», κατέληξε ο Παύλος Ασλανίδης.

Στο μεταξύ, με σημερινή ανάρτησή του, ο Νίκος Πλακιάς τονίζει πως «δυστυχώς επιβεβαιώνεται ο χειρότερος φόβος μας. Εντοπίστηκε δείγμα ανθρώπινου υλικού στο οικόπεδο που γίνονται οι δειγματοληψίες».

Ο Νίκος Πλακιάς, που έχασε τις δίδυμες κόρες του και την ανιψιά του, τη μοιραία νύχτα της φονικής σύγκρουσης στα Τέμπη, σημειώνει στην ανάρτησή του ότι το δείγμα αυτό «έχει σταλεί για ταυτοποίηση DNA. Οικογένειες θα περιμένουν πάλι πάνω από τα τηλέφωνα τους για να ακούσουν αν είναι από τον συγγενή τους. Μάνες θα ξαναπεράσουν τον εφιάλτη για δεύτερη φορά. Τάφοι θα ανοίξουν για να τα εναποθέσουν μέσα. Τελετές πάλι. Ο γολγοθάς ατελείωτος. ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΠΑΛΙ».

Ξεσπά στη συνέχεια: «Απορώ πώς κοιμούνται και συνεχίζουν σαν να μην τρέχει τίποτα όλοι οι υπαίτιοι αυτού του εγκλήματος ! Αυτά τα ΣΙΧΑΜΑΤΑ που τα βρίζω εδώ και 14 μήνες ξανά και ξανά. Περιμένω και εσάς εδώ μέσα που πετάτε την βλακεία σας να απαντήσετε και τώρα στους ΓΟΝΕΙΣ ότι είναι αριστεροί, ακροδεξιοί, δεξιοί, αναρχικοί, ακροαριστεροί και ότι σας βολεύει. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ. Μετά από αυτό θα μου επιτρέψετε να σας αφήσω για λίγο γιατί η κατάσταση και στις δικές μας οικογένειες δεν είναι και η καλύτερη. Τα ξαναλέμε σε λίγες μέρες».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ