Τέμπη: Αυτός είναι ο λόγος που ο μηχανοδηγός του Intercity δεν κατάλαβε το λάθος του σταθμάρχη

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το φρικτό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη με τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών που οδήγησε στον θάνατο 57 ανθρώπους.

Τέμπη: Θρήνος στην κηδεία του 29χρονου μηχανοδηγού – To ξέσπασμα του παππού του

Σύμφωνα με το MEGA, από την κατάθεση του επιθεωρητή Λάρισας, διαπιστώνεται πως το απόγευμα της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου 2023, η γραμμή ανόδου ήταν κλειστή από το Λιτόχωρο μέχρι του Νέους Πόρους λόγω ακινητοποιημένης αμαξοστοιχίας.

Τι είπε ο επιθεωρητής Λάρισας

«Το απόγευμα αναχώρησε αμαξοστοιχία προαστιακού από Λάρισα προς Θεσσαλονίκη και δήλωσε αμηχανία περίπου στο ύψος του εργοστασίου Ζαχάρεως. Αυτό το γνωρίζω διότι στις 19:50 μου τηλεφώνησε ο απογευματινός σταθμάρχης Λάρισας Π.Κ. και μου είπε ότι θα χρειαστούμε κλειδούχο στον σταθμό Λιτόχωρου για να γίνεται η κυκλοφορία μεταξύ Λάρισας – Νέων Πόρων – Λιτοχώρου. Αυτό το ζήτημα διευθετήθηκε λίγο μετά αφού μηχανή εφεδρείας παλινδρόμησε την αμαξοστοιχία στο σταθμό της Λάρισας και αποκαταστάθηκε πάλι η κυκλοφορία διπλής γραμμής ανόδου καθόδου. Αυτό το γνωρίζω διότι στις 19:50 μου τηλεφώνησε ο απογευματινός σταθμάρχης Λάρισας Π.Κ».

Τέμπη: «Πλημμύρισε» διαδηλωτές το κέντρο της Λάρισας – Με μαύρα μπαλόνια στα χέρια οι μικροί μαθητές

Ο λόγος που ο μηχανοδηγός του Intercity νόμιζε ότι ο σταθμάρχης τον έχει στείλει σωστά

Ο 59χρονος Γιώργος Κουτσούμπας, που έχασε τη ζωή του στα Τέμπη, νωρίτερα την ημέρα του δυστυχήματος ήταν ο μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας IC63 που εκτελεί το δρομολόγιο «Θεσσαλονίκη – Αθήνα». Στον σταθμό Παλαιοφαρσάλου, αποβιβάστηκε από την IC63 και “πήρε” την μοιραία αμαξοστοιχία IC62 που εκτελεί το αντίστροφο δρομολόγιο προς Θεσσαλονίκη. Αντίστοιχα ο μηχανοδηγός του IC62, “πήρε” την IC63 προς Αθήνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, o μηχανοδηγός Γιώργος Κουτσούμπας, όταν ήταν στην IC63, πριν φτάσει στον σταθμό Παλαιοφαρσάλου, λίγο μετά το Εργοστάσιο της Ζάχαρης, είδε ότι η γραμμή ανόδου είναι κλειστή λόγω ακινητοποιημένης αμαξοστοιχίας. Γυρνώντας με την μοιραία αμαξοστοιχία IC62, ο μηχανοδηγός όταν μπήκε στην κάθοδο, πιθανότατα να πίστεψε ότι η άνοδος είναι ακόμα κλειστή από το Λιτόχωρο μέχρι του Νέους Πόρους και δεν έχει κάνει κάποιο λάθος ο σταθμάρχης.

Τέμπη: Ραγίζει καρδιές η μητέρα της 22χρονης Αφροδίτης – «Δεν μπορώ να ζήσω»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ