Ταξί: Στάση εργασίας την Δευτέρα – Ποιες ώρες θα τραβήξουν χειρόφρενο

Χωρίς ΤΑΞΙ  για έξι ώρες θα μείνει αύριο η Αθήνα, αφού ο κλάδος κήρυξε στάση εργασίας από τις 14.00 μ.μ. ως τις 20.00 μ.μ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΑΤΑ ο κλάδος θα έχει Γενική Συνέλευση στο Θέατρο ΠΕΡΟΚΕ.

Σύμφωνα πάντα με τον ΣΑΤΑ, ολοκληρώθηκε η οικονομική μελέτη για τον κλάδο των ταξί στην Αττική που εκπονήθηκε από την ICAP. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών για λογαριασμό του ΣΑΤΑ και είναι η πρώτη φορά που μια μελέτη εμβαθύνει στα οικονομικά δεδομένα των ταξί, τόσο των ιδιοκτητών όσο και των οδηγών ταξί. Η επίσημη παρουσίαση της οικονομοτεχνικής μελέτης θα γίνει σύντομα, σε εκδήλωση με την συμμετοχή της ICAP, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του ΣΑΤΑ.

Ένα από τα βασικά συμπεράσματα της μελέτης είναι η απώλεια εισοδήματος ( συγκρίνονται τα έτη 2019 και 2022 και όχι το διάστημα της πανδημίας) για τους ιδιοκτήτες ταξί σε ποσοστό 34% και για τους οδηγούς σε ποσοστό 45%. Το ημερήσιο κόστος λειτουργίας έχει εκτοξευθεί στα 85 ευρώ ανά όχημα και το σύνολο των δαπανών που αφορούν τον κλάδο των ταξί στην Αττική ξεπερνά τα 370 εκατομμύρια ευρώ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ