Τάσιος στον Realfm 97.8: Σε εξέλιξη οι επαφές με καταλύματα για φιλοξενία μεταναστών

Την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου ότι θα γίνει η μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από τη Μόρια σε ξενοδοχεία, σχολίασε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή “Τεντιμπόηδες” με τον Μάνο Νιφλή και τον Άκη Παυλόπουλο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος.

“Το μεταναστευτικό, και μετά προσφυγικό, με βάση τα όποια δεδομένα, είναι εθνικό θέμα στο οποίο η ελληνική ξενοδοχία ήδη έχει βάλει πλάτη από το προηγούμενο διάστημα και θα συνεχίσει να βάζει. Κατά δεύτερο λόγο, μην ξεχνάμε ότι ακόμη, παρ’ όλες τις δυσκολίες που προέκυψαν με την πτώχευση του Thomas Cook, η σεζόν καλά κρατεί με την έννοια της εποχικότητας. Άρα, θα πρέπει να γίνει είναι μία σωστή διαδικασία, σχεδιασμός, να μην πληγεί από το ένα πρόβλημα η βασική πηγή εσόδων της ελληνικής οικονομίας που είναι ο ελληνικός τουρισμός. Χρειάζεται μια στρατηγική, ώστε μετά τον Νοέμβριο, τουλάχιστον σε περιοχές που είναι άμεσα τουριστικές και ιδιαίτερα στις περιοχές του ορεινού όγκου, όπου υπάρχουν αρκετές επιχειρήσεις οι οποίες λόγω της κρίσης των τελευταίων ετών έχουν σοβαρά ζήτημα κι αυτό ενδεχομένως να δώσει μια οικονομική ανάσα αλλά και ανάσα στο κράτος για να διαχειριστεί το ζήτημα” είπε ο κ. Τάσιος και διευκρίνισε:

“Δεν υπάρχει θέμα επιδότησης, είναι από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και από πρόγραμμα της ΕΕ που διατίθενται γι’ αυτό το θέμα και επίσης ουσιαστικά να δούμε περιοχές που έχουν τη μικρότερη τουριστική ανάπτυξη ή οικονομία και αυτό θα συμβεί μετά τον Οκτώβριο, Νοέμβριο, γιατί αυτήν τη στιγμή στη Βόρεια Ελλάδα και αλλού υπάρχει ακόμη σημαντική επισκεψιμότητα και αντιλαμβάνεστε, αν δημιουργηθούν ζητήματα να υπάρχουν μαζί αυτού του είδους πληθυσμοί, δεν θα είναι καλό για την εικόνα της χώρας γιατί τελειώνουμε τη σεζόν και πάμε για μια επόμενη. Οπότε χρειάζεται ορθολογική διαχείριση όπου πιστεύω ότι μπορούμε να συμβάλουμε. Οι αστυνομικές διευθύνσεις κατά τόπους στους νομούς ήδη κάνουν επαφές με αντίστοιχες ενώσεις η αντίστοιχα με ανθρώπους που έχουν καταλύματα και προσπαθούν να έχουν μια πρώτη καταγραφή”.

Ο κ. Τάσιος αναφέρθηκε και στο θέμα της Thomas Cook με τη μελέτη σχεδίου που παρουσιάστηκε στη σχετική συνέντευξη Τύπου.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ