Ταινία τα γλυπτά του Παρθενώνα

Ταινία τα γλυπτά του Παρθενώνα

Γνωστοί Έλληνες και ξένοι ηθοποιοί στη μάχη για την επιστροφή των Μαρμάρων με μία φιλόδοξη παραγωγή.

Η επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα γίνεται το θέμα μιας νέας διεθνούς παραγωγής και μάλιστα, με συντελεστές γνωστούς ηθοποιούς όπως ο Γιώργος Χωραφάς, ο Γιώργος Βογιατζής, ο Σπύρος Φωκάς αλλά και ο Ομάρ Σαρίφ, οι οποίοι ρίχνονται στη μάχη για τη διεκδίκηση των Γλυπτών ακολουθώντας τις σκηνοθετικές οδηγίες των Κόρτι και Τζον Βούρχη.

Οι ελληνικής καταγωγής Αμερικανοί σκηνοθέτες εργάζονται με πυρετώδεις ρυθμούς για το μεγαλεπήβολο κινηματογραφικό τους εγχείρημα, το οποίο θα επαναφέρει για ακόμη μία φορά το πάγιο αίτημα της επιστροφής των πολιτιστικών μας θησαυρών.

Το φιλμ με τίτλο «Πρόμαχος» έχει ήδη ξεκινήσει τα γυρίσματα σε διάφορα σημεία της Αθήνας και ο επόμενος κινηματογραφικός στόχος των σκηνοθετών είναι η ακρόπολη, όπου αναμένεται να ανεβάσουν σύντομα τις κάμερες τους. Το θέμα της πραγματοποίησης γυρισμάτων στον Ιερό Βράχο απασχόλησε την περασμένη Τρίτη τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, τα οποία τελικώς έδωσαν το πράσινο φως για να βρεθούν οι συντελεστές στην Ακρόπολη.

Πηγή: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ