Τα τηλέφωνα των βομβιστών…

Τα τηλέφωνα των βομβιστών…

Κρυμμένα μέσα στο γούφερ του ηχητικού συστήματος του αυτοκινήτου μετέφεραν οι δράστες τα εκρηκτικά – πέντε κιλά της ισχυρής εκρηκτικής ύλης ζελατοδυναμίτιδας – για τη βομβιστική επίθεση στην πολυκατοικία όπου διαμένει εισαγγελική λειτουργός, στη Λάρισα.

Τα νέα στοιχεία για την ισχυρότατη έκρηξη που προκάλεσε καταστροφές σε ακτίνα 150 μέτρων παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη Τύπου στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας για την εξιχνίαση της υπόθεσης με τη σύλληψη των δύο δραστών, ενός 39χρονου και ενός 44χρονου.

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό του ηθικού αυτουργού, ο οποίος έδωσε την εντολή για τη βομβιστική επίθεση με στόχο την εισαγγελέα που χειρίζεται μεγάλες υποθέσεις, όπως την απόπειρα απόδρασης του κρατούμενου Παναγιώτη Βλαστού από τις φυλακές Τρικάλων, αλλά και την πρόσφατη μεγάλη απόδραση των έντεκα από τις ίδιες φυλακές. Οι Αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η εντολή για τη βομβιστική επίθεση να δόθηκε μέσα από τις φυλακές.

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν επτά συσκευές τηλεφώνου, οι οποίες εξετάζονται στην προσπάθεια των αξιωματικών να βρουν απαντήσεις για τον ηθικό αυτουργό.

Οι δύο δράστες, όπως προέκυψε από την έρευνα, γνωρίστηκαν πριν από 15 – 20 ημέρες σε περιοχή της Αττικής και ο 44χρονος, σύμφωνα με την Αστυνομία, πρότεινε στον 39χρονο να πάνε στη Λάρισα για να τοποθετήσουν έναντι αμοιβής τα εκρηκτικά στην πολυκατοικία όπου μένει η εισαγγελέας.

Ο 39χρονος δεν πήγε στο σημείο της τοποθέτησης επειδή έγινε αντιληπτός από περαστικό. Εντοπίστηκε λίγο μετά την έκρηξη, προσήχθη ως ύποπτος και στη συνέχεια συνελήφθη.

 

Πηγή: Τα Νέα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ