Τα παιδιατρικά νοσοκομεία γυρίζουν σελίδα: Παραδόθηκαν πλήρως ανακαινισμένα από τον ΟΠΑΠ

Σημαντική επένδυση από τον ΟΠΑΠ στη δημόσια υγεία, με 30 έργα ανακαίνισης σε συνολική επιφάνεια 14.960 τ.μ. 

Ο ΟΠΑΠ, πιστός στη δέσμευσή του να δημιουργεί ουσιαστική αξία για την ελληνική κοινωνία, ολοκλήρωσε την ανακαίνιση των παιδιατρικών νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού».

Πρόκειται για μία σημαντική επένδυση στη δημόσια υγεία, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκαν 30 έργα ανακαίνισης, συνολικής επιφάνειας 14.960 τ.μ., στα οποία συμπεριλαμβάνονται 23 νοσηλευτικές μονάδες διεθνών προδιαγραφών και δυναμικότητας 564 κλινών.

Η τελετή παράδοσης του έργου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022, παρουσία του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, του Υπουργού Υγείας, κ. Θάνου Πλεύρη, της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, κας Μίνας Γκάγκα, του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Allwyn και στρατηγικού μετόχου του ΟΠΑΠ, κ. Karel Komárek, καθώς και εκπροσώπων του Ελληνικού Δημοσίου και της διοίκησης της εταιρείας.

Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρωθυπουργός, Karel Komarek, Πρόεδρος Δ.Σ. της Allwyn
Τελετή παράδοσης παιδιατρικών νοσοκομείων

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε: «Μεγάλες επιχειρήσεις αντιλαμβάνονται ότι έχουν μία υποχρέωση να επιστρέφουν στην κοινωνία ένα σημαντικό κοινωνικό μέρισμα. Δεν αποτελεί απλά μία τυπική υποχρέωση στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, νομίζω ότι όλες οι σύγχρονες επιχειρήσεις αντιλαμβάνονται τον ρόλο τους σε αυτή την δύσκολη κατάσταση την οποία όλοι πρέπει να αντιληφθούμε, διαφορετικά από ό,τι την αντιλαμβανόντουσαν στο παρελθόν. Και είμαι σίγουρος ότι και ο ΟΠΑΠ, ως μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις, θα συνεχίσει αυτό το πρόγραμμα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με ακόμα μεγαλύτερο ενθουσιασμό, ειδικά τώρα που θα έχει διαπιστώσει πόσο μεγάλη υπεραξία μπόρεσε να προσθέσει στα δύο Παιδιατρικά μας Νοσοκομεία».

Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρωθυπουργός

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Allwyn, κ. Karel Komárek, τόνισε: «Στον ΟΠΑΠ και την Allwyn – τη διεθνή εταιρεία μας – είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το έργο της ανακαίνισης των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της Ελλάδας. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι εταιρείες δεν κάνουν τη διαφορά μόνο με τις οικονομικές επιδόσεις τους. Η ανταπόκριση τους σε κοινωνικά ζητήματα είναι εξίσου σημαντική.  Η ανακαίνιση των δύο νοσοκομείων αντανακλά πλήρως αυτή την προσέγγιση. Με σημαντικές επενδύσεις και σκληρή δουλειά, τα δύο νοσοκομεία διαθέτουν τις πλέον σύγχρονες υγειονομικές υποδομές και ένα αναβαθμισμένο θεραπευτικό περιβάλλον. Βεβαίως, το πιο σημαντικό από όλα είναι η στήριξη που παρέχεται σε χιλιάδες παιδιά από όλη την Ελλάδα. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη ανταμοιβή για εμάς!»

Karel Komarek, Πρόεδρος Δ.Σ. της Allwyn

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, και η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, κα Μίνα Γκάγκα εξήραν τη σημασία του έργου για τον ευαίσθητο τομέα της υγείας των παιδιών και τη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Από την πλευρά του, ο Κοινός Διοικητής των Διασυνδεόμενων Παιδιατρικών Νοσοκομείων, κ. Εμμανουήλ Παπασάββας, ευχαρίστησε τον ΟΠΑΠ για τη σημαντική υποστήριξη στο έργο των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού των δύο νοσοκομείων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΟΠΑΠ, κ. Kamil Ziegler, ο Υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, και ο Κοινός Διοικητής των Διασυνδεόμενων Παιδιατρικών Νοσοκομείων, κ. Εμμανουήλ Παπασάββας, υπέγραψαν το πρωτόκολλο για την επίσημη παράδοση του έργου στο Ελληνικό Δημόσιο και την ελληνική κοινωνία.

Μίνα Γκάγκα, Aναπληρώτρια Yπουργός Υγείας
Εμμανουήλ Παπασάββας, Κοινός Διοικητής των Διασυνδεόμενων Παιδιατρικών Νοσοκομείων

Επιπλέον, οι παρευρισκόμενοι ξεναγήθηκαν στην Παιδιατρική Νοσηλευτική Μονάδα της Πτέρυγας Β’, στο 2ο όροφο του νοσοκομείου «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού», που αποτελεί χρονικά το τελευταίο έργο ανακαίνισης.

Οδυσσέας Χριστοφόρου, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ, Γιαν Κάρας, Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ, Karel Komarek, Πρόεδρος Δ.Σ. της Allwyn, Καμίλ Ζίγκλερ, Εκτελεστικός Πρόεδρος ΟΠΑΠ

Υπηρεσίες υγείας κορυφαίου επιπέδου, σε ένα ευχάριστο περιβάλλον

Τα ανακαινισμένα και πλήρως εκσυγχρονισμένα παιδιατρικά νοσοκομεία «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού», τα οποία εξυπηρετούν ανάγκες παιδιών από όλη τη χώρα, προσφέρουν πλέον υπηρεσίες υγείας κορυφαίου επιπέδου.

Το έργο της ανακαίνισής τους ξεκίνησε το 2014, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ. Στα συνολικά 30 έργα που έχουν υλοποιηθεί, περιλαμβάνονται οι εξής σημαντικές παρεμβάσεις:

  • Η πλήρης ανακατασκευή της Μονάδας Κεντρικής Αποστείρωσης στο παιδιατρικό νοσοκομείο «Η Αγία Σοφία». Η συγκεκριμένη μονάδα, η οποία δεν είχε ανακαινιστεί για περισσότερα από 50 χρόνια, διαθέτει πλέον εξοπλισμό διεθνών προδιαγραφών και εξυπηρετεί και τα δύο νοσοκομεία, καλύπτοντας ανάγκες για τις όποιες, μέχρι πρόσφατα, χρειαζόταν η εμπλοκή άλλων μονάδων του ΕΣΥ.
  • Ο πλήρης εκσυγχρονισμός της Β’ Παιδιατρικής Νοσηλευτικής Μονάδας του νοσοκομείου «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού», η οποία συμβάλλει στην αντιμετώπιση περιστατικών COVID-19, χάριν στην υπερσύγχρονη μονάδα λοιμωδών νοσημάτων που αναπτύχθηκε. Η καινοτόμος αυτή μονάδα διαθέτει υπερσύγχρονες κλίνες αρνητικής πίεσης και αυτοματοποιημένα συστήματα.
Karel Komarek, Πρόεδρος Δ.Σ. της Allwyn, Μίνα Γκάγκα, Aναπληρώτρια Yπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, Υπουργός Υγείας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρωθυπουργός
  • Η ανακαίνιση των Παιδοχειρουργικών Μονάδων των δύο νοσοκομείων, οι οποίες αποτελούν σημείο αναφοράς για την παιδιατρική στην Ελλάδα.
  • Η ολική ανακαίνιση της Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας του νοσοκομείου «Η Αγία Σοφία», που πλέον διαθέτει ένα παγκόσμιου επιπέδου χειρουργικό συγκρότημα και θάλαμο ανάνηψης.
  • Η δημιουργία μιας υπερσύγχρονης Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Νεογνών, που ανταποκρίνεται στα υψηλότερα διεθνή δεδομένα, στο νοσοκομείο «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού».
Μίνα Γκάγκα, Aναπληρώτρια Yπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, Υπουργός Υγείας, Γιαν Κάρας, Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ, Εμμανουήλ Παπασάββας, Κοινός Διοικητής των Διασυνδεόμενων Παιδιατρικών Νοσοκομείων, Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρωθυπουργός

Στο πλαίσιο του έργου ανακαίνισης, τα παιδιατρικά νοσοκομεία «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» έχουν εφοδιαστεί με τον απαραίτητο γραφειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό. Επιπλέον, οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις και τα συστήματα κλιματισμού, θέρμανσης και εξαερισμού έχουν εκσυγχρονιστεί πλήρως, και έχουν πραγματοποιηθεί εκτενείς αισθητικές παρεμβάσεις, οι οποίες δημιουργούν ένα ευχάριστο θεραπευτικό περιβάλλον για τα παιδιά.

Εμμανουήλ Παπασάββας, Κοινός Διοικητής των Διασυνδεόμενων Παιδιατρικών Νοσοκομείων, Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρωθυπουργός, Karel Komarek, Πρόεδρος Δ.Σ. της Allwyn
Καμίλ Ζίγκλερ, Εκτελεστικός Πρόεδρος ΟΠΑΠ, Εμμανουήλ Παπασάββας, Κοινός Διοικητής των Διασυνδεόμενων Παιδιατρικών Νοσοκομείων, Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρωθυπουργός
Καμίλ Ζίγκλερ, Εκτελεστικός Πρόεδρος ΟΠΑΠ, Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρωθυπουργός, Οδυσσέας Χριστοφόρου, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ
Καμίλ Ζίγκλερ, Εκτελεστικός Πρόεδρος ΟΠΑΠ, Θάνος Πλεύρης, Υπουργός Υγείας, Εμμανουήλ Παπασάββας, Κοινός Διοικητής των Διασυνδεόμενων Παιδιατρικών Νοσοκομείων
Μίνα Γκάγκα, Aναπληρώτρια Yπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, Υπουργός Υγείας, Γιαν Κάρας, Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ, Karel Komarek, Πρόεδρος Δ.Σ. της Allwyn, Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρωθυπουργός, Καμίλ Ζίγκλερ, Εκτελεστικός Πρόεδρος ΟΠΑΠ, Εμμανουήλ Παπασάββας, Κοινός Διοικητής των Διασυνδεόμενων Παιδιατρικών Νοσοκομείων

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ