Τα νέα μέτρα που προτείνουν οι ειδικοί με φόντο την “Όμικρον” – Οι τελευταίες πληροφορίες

Μαραθώνια είναι η συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, που εξετάζει την επιδημιολογική εικόνα της χώρας μετά και την εμφάνιση της μετάλλαξης “Όμικρον“, προκειμένου να εισηγηθεί τη λήψη νέων μέτρων σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η νέα έξαρση της πανδημίας.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι και συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι στο “τραπέζι” των επιστημόνων βρίσκεται η χρήση της προστατευτική μάσκας για τον κορονοϊό και το ζήτημα της εστίασης.

Νέα μέτρα: Τι προτείνει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων

Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι οι ειδικοί τάσσονται υπέρ της λήψης ήπιων μέτρων πριν από την Πρωτοχρονιά. Σε αυτό το πλαίσιο, εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας σε όλους τους κλειστούς χώρους, και όχι μόνο στα σούπερ μάρκετ και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπως ισχύει σήμερα.

Πάντως, δεν αποκλείεται το εν λόγω μέτρο να ισχύσει τελικά μετά την Πρωτοχρονιά, μαζί με το κλείσιμο της εστίασης και των κέντρων διασκέδασης στις 11 το βράδυ, προκειμένου να μειωθεί η κυκλοφορία τις βραδινές ώρες. Επίσης, φαίνεται να εισηγούνται να επιτρέπονται μόνο καθήμενοι σε κέντρα διασκέδασης και εστίαση.

Υπενθυμίζεται ότι οι σχετικές ανακοινώσεις για το πλαίσιο των νέων μέτρων αναμένεται να γίνουν στις 5:30 το απόγευμα από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ