Τα μέτρα της Τροχαίας για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς – Τι ισχύει για τα φορτηγά

Κίνηση - έξοδος - πάσχα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ INTIME

Αυξημένα είναι τα μέτρα της Τροχαίας για την ομαλή έξοδο των εκδρομέων του τριημέρου της Πρωτομαγιάς.

Από την εχθές και έως την Δευτέρα 1 Μαΐου, έχουν τεθεί σε ισχύ αυξημένα μέτρα ασφαλείας, που έχουν ως στόχο την αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων και την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών, που έχουν επιλέξει να εορτάσουν την Πρωτομαγιά εκτός των μεγάλων πόλεων.

Σε αυτό το πλαίσιο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται η απαγόρευση κίνησης των φορτηγών μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Τι περιλαμβάνει ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ.

Αναλυτικά, το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. προβλέπει τα εξής:

Επισημαίνεται ότι, καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα, τόσο το προσωπικό, όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της Χώρας.

Επιπρόσθετα, κατά την περίοδο του εορτασμού της Πρωτομαγιάς 2023 θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί παρακαλούνται:

Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Τι θα ισχύσει για τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά την περίοδο εορτασμού της Πρωτομαγιάς, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων ως εξής:

Το Σάββατο 29 Απριλίου 2023 για το ρεύμα εξόδου από ώρα 08:00 έως 13:00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:

Την Δευτέρα 1 Μαΐου 2023 για το ρεύμα εισόδου από ώρα 16:00 έως 23:00 θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:

Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας:

Exit mobile version