Τα λαχανικά των ακαδημαικών

Αγγουράκια, κολοκυθάκια, πιπεριές, ντομάτες και μελιτζάνες: αυτή ήταν η πρώτη συγκομιδή των προϊόντων που φύτεψαν και φρόντισαν οι πολίτες, η ανταμοιβή για τους κόπους που κατέβαλαν τους τελευταίους μήνες στο αγροτεμάχιο των 100 τ.μ. που τους κληρώθηκε στις αρχές Απριλίου.

Θυμίζουμε πως το ΑΠΘ διέθεσε ένα τμήμα του αγροκτήματός του, στην περιοχή του αεροδρομίου, για καλλιέργεια εποχιακών ειδών από τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, κληρώθηκαν 400 λαχανόκηποι των 100 τ.μ. σε ισάριθμες οικογένειες και ενδιαφερόμενους – ανάμεσα σε συνολικά 5.000 αιτήσεις – οι οποίοι διαθέτουν τις απαραίτητες εγκαταστάσεις νερού και υγιεινής.Οι ερασιτέχνες «αγρότες» παρακολούθησαν σεμινάρια για τα πρώτα βήματα των καλλιεργειών τους από έμπειρους γεωπόνους – βιοκαλλιεργητές, ενώ μετά την εγκατάσταση των κηπευτικών ενημερώθηκαν γύρω από εξειδικευμένα αντικείμενα, όπως η αντιμετώπιση εχθρών (εντόμων) και ασθενειών.  ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ   

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ